Kezdőlap » Családi élet » Hogyan közlekedjünk biztonságosan a gyermekünkkel?

Hogyan közlekedjünk biztonságosan a gyermekünkkel?

Nagyon fontos a mindennapi életünkben a gyerekeknek megtanítani a helyes közlekedést. Sosem korai a nevelésbe beépíteni hogy hogyan is közlekedjünk az út testen, vagy mire kell figyelnünk a biztonságot nyújtó otthonból kilépve.
Elsősorban ha gyalogosan indulunk neki az útnak, figyelemre és óvatosságra kell intenünk a gyermekünk. Ha kimegyünk az utcára tanítsuk meg , hogy mielőtt átkelünk az úttesten, nagy odafigyeléssel nézzünk körbe. Amíg nem bizonyosodunk meg arról, hogy zavartalanul áttudunk haladni az úton addig soha nem indulhatunk el!
Gyalogosan is nagyon oda kell figyelni a helyes közlekedésre.
Másodsorban ha gyermekünkkel kerékpárral indulunk útnak akkor a legelső lépés a kerékpár teljes körű átvizsgálása, hogy zavartalanul, problémamentesen tudjunk közlekedni.
A gyerekek számára biztonságos, ha az utunk elején már az erre a célra használatos sisakot a fejükre helyezzük, mivel általában ha a gyermek véletlen elesik akkor leginkább a fejüket ütik meg, amely komolyabb sérüléseket is tud okozni.
Ajánlatos a gyermekek részére még könyök illetve térdvédő pántokat is venni, hogy esés esetén kisebb és kevesebb sérülést szenvedjenek el.
Végül ami még a biztonságot szolgálja a helyes közlekedésben az a biciklire erősített lámpák. Lámpa nélkül sosem szabad elindulni, mert a lámpa rossz idő illetve sötétedés után láthatóságot biztosít az autót vezetőnek illetve biztonságot a kerékpárosnak is.
Tehát vigyázzunk, óvjuk , tanítsuk a gyermekünket a helyes közlekedésre, óvva saját és mások épségét is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kezdjük újra az exünkkel?

Amikor véget ér egy kapcsolat és ilyen vagy olyan okok miatt úgy döntünk, hogy szakítunk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük