Kezdőlap » Internet » Hogyan kövessünk témákat a facebookon?

Hogyan kövessünk témákat a facebookon?

A facebook egyik nagy előnye, hogy blogtevékenységeket lehet vele követni. Egy adott témára specializálódott oldalt vagy csoportot bárki létrehozhat, az azt lájkoló emberek pedig követni tudják.
Gondot jelent azonban, hogy a facebook motorja válogatja a hírfolyamba kerülő bejegyzéseket, tehát nem minden megjegyzés fog megjelenni. Ezt a számot növelni tudjuk, ha az adott oldalon vagy csoportban a „tetszik” gomb alatt lévő beállításokban bejelöljük, hogy a hírfolyamban valamennyi bejegyzés megjelenjen. Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy még így sem kapjuk meg az adott oldal minden frissítését. Ezt az eredményt kizárólag akkor érhetjük el, ha rákattintunk az adott lapra és végiggörgetjük az oldalát. Ez rendkívül macerás akkor, ha már tíznél több oldalt követünk, főleg, ha különféle témakörökben. Erre kínál jó megoldást, hogy az egyes követett oldalakat és csoportokat „érdeklődési körökbe” sorolhatjuk. Ezeket a köröket mi magunk nevezhetjük el, tehát bármilyen kategóriát létrehozhatunk.
A működése egy kicsit hasonlít a böngészőkben létrehozott könyvjelző csoportosításokra. Készíthetünk külön kört híres embereknek, kreatív hobbinak, receptes oldalaknak, karácsonyi témáknak, és így tovább. A tapasztalat azt mutatja, hogy hiába jelöljük be, hogy minden bejegyzést látni szeretnénk, a különösen sok új posztot megosztó oldalak esetében ez még az érdeklődési körökben sem történik meg. Ha rákattintunk egy érdeklődési körünkre, afféle tematikus hírfolyamot kapunk, ahol csak az abba a körbe sorolt oldalak és csoportok bejegyzései jelennek meg, de továbbra is mennyiségi-minőségi szűrés alá veszi a facebook motorja. Arra viszont már így is nagyon alkalmas a rendszer, hogy legalább könnyen és tematikusan szem előtt tartsuk az egyes, követett blogokat és közösségeket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük