Kezdőlap » Családi élet » Hogyan kössük le gyermekünket az esős őszi napokon?

Hogyan kössük le gyermekünket az esős őszi napokon?

Biztosan sokunknak ismerős a kép, borongós, hideg idő, a család beszorul a lakásba, nem lehet játszótérre menni, sétálni, gyermekünk pedig csak téblábol, ugrándozik, közben esetleg lever valamit és ha rászólunk a válasz mindig ugyanaz: De mit csináljak, unatkozom…
Felnőttként nagyon jó érzés rossz időben elnyúlni a kanapén, egy jó könyvet olvasni, esetleg szundikálni egy kicsit. De egy kisgyerek, aki tele van energiával, ennél nagyobb büntetést szinte nem is tudna elképzelni. Íme néhány ötlet, amivel közösen, a jó meleg lakásban eltölthetjük a délutánt:
Nagyon közkedvelt családi időtöltés a társasjáték. A választás a családra van bízva, manapság már több száz fajtából választhatunk, a lényeg, hogy a gyermek életkorának megfelelő legyen, hogy ne unja el gyorsan a játékot.
Süssünk valamit együtt! A mézeskalácstól a pogácsáig bármit elkészíthetünk közösen, hiszen a formák kiszaggatásában, gyúrásában már az egészen kicsik is szívesen segédkeznek.
Bábozzunk! Vegyük elő a kedvenc meséjét, kartonból vágjuk ki a figurákat, ragasszuk fel hurkapálcikára és már készen is vannak a bábok. Paravánnak egy asztal is megteszi, amit leterítünk és mögé bújva már kezdődhet is az előadás!
Manapság már nem olyan nagy divat, de rendkívül jó szórakozás a diafilm vetítés. Egy fehér falra, esetleg szekrényre akasztott lepedőre van csak szükségünk és persze sötétre. A kicsik nagyon fogják élvezni és közben az olvasást is gyakorolhatják.
Játszunk szerepjátékokat! Egy gyermek személyiségét, kapcsolatteremtési képességét és szókincsét is nagyban fejlesztik és erősítik a szerepjátékok. Bárki bőrébe belebújhatunk, lehetünk orvosok, postás, esetleg tűzoltó, a nevetés biztosan nem marad el.
Nem kell kétségbe esni rossz idő esetén, egy kis kreativitással egy nagyszerű délutánt szerezhetünk magunknak!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan öltöztessük gyermekeinket?

A szülők saját ízlés szerint öltöztetik gyermekeiket. A férfiak inkább a sportosabb ruhákat kedvelik, míg …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük