Kezdőlap » Karrier » Hogyan kommunikáljunk a főnökünkkel?

Hogyan kommunikáljunk a főnökünkkel?

Mindenkinek van főnöke, és nagyban múlik az állásunk azon, hogyan kommunikálunk vele, és hogyan állunk hozzá ahhoz, aki úgymond a kenyerünket adja. Nagyon sok fajta főnök van. Azt szokták mondani, hogy más egy főnök, és már egy vezető. Ha állásunk van, akkor fel kell mérnünk, hogy milyen ember is a mi főnökünk, hiszen akkor le tudjuk szűrni, hogyan kell vele beszélni, és hogyan viszonyuljunk hozzá a jövőben.

Ha nagyon mogorva a főnökünk, aki igazából nyeregben érzi magát, és egy kicsit el van szállva magától, és a pozíciójától, akkor jobb, hogyha rá hagyjuk az egészet, hiszen ezen úgy sem tudunk változtatni, vagy ha igen, akkor az nagyon sok időbe telne, és igazából maga a személyisége nem olyan, hogy hallgasson ránk.

A jobbik eset, hogy ha egy olyan főnökünk van, aki komoly, magabiztos, és tudja, hogy mit csinál, de mégis képes meghallgatni embereket, szívesen veszi a segítséget, és a tanácsot, és nem úgy tekint egy dolgozóra, hogy ő csak egy munkás, hanem ő a csapata egyik tagja, akin az ő sikere is múlik, és minél jobban bánik vele, annál sikeresebb lesz a főnök is. Mert ha valaki szeret valahol dolgozni, akkor örömmel dolgozik, és ebből adódik, hogy sokkal jobban is, így az ő és a cég teljesítménye is nagyban javul. Az ilyen főnökhöz bátran lehet menni tanácsért, vagy akár akkor is, ha valamilyen ötletünk van arra vonatkozóan, hogyan tudnánk jobban dolgozni, vagy hogyan lehetne növelni a profitot, esetleg akkor is ha valamilyen marketinges ötletünk van, ami nagyban megnövelheti az eladások számát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A fiatal munkavállaló

Diákok tízezrei járnak nyáron dolgozni, valamilyen diákmunka program, vagy iskolaszövetkezet keretein belül. Vannak, akik csak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük