Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan költöztessem a gyermeket külön szobába?

Hogyan költöztessem a gyermeket külön szobába?

A saját szoba kérdés elég nagy problémát jelent a szülők számára, elég nehéz eldönteni melyik az az időszak, amikor a gyermek már külön mehet saját szobájába. Azt hiszem ezt nem is nekünk, hanem nekik kell eldönteniük, hiszen ha erőltetjük akkor csak félelmet és elutasítást keltünk bennünk és sokkal nehezebb lesz külön szoktatni, mintha azt saját maga tenné meg. A szobát rendezzük be, fessük ki amikor egy éves a gyermek, hisz akkor tud szépen napközben a saját kis szobájában játszani, ezáltal megtanulja, hogy az az ő szobája és kialakul benne az, hogy már nem vágyódik a mi szobánkba, hisz az övé sokkal izgalmasabb a rengeteg sok játék miatt, sőt tehetünk be egy tv-t is neki, melyen nézheti a kedvenc meséit, a többi csatornát érdemes gyerekzárral védeni, így még véletlenül sem tud olyan műsort nézni, melytől esetleg félelmei támadnának.

A szoba falát díszíthetjük a kedvenc figuráival, sőt a kreatív, ügyes szülők akár saját kézzel is festhetnek rá bármit, viszont tájékozódjon róla, hogy erre mely a legalkalmasabb festék, amely bababarát anyagból készült. Minél színesebb és vonzóbb egy szoba a gyermek számára annál inkább sajátjának érzi, és annál jobban jól érzi ott magát. Az ágyat is úgy válasszuk meg milyent veszünk számára, hogy szeressen benne feküdni. Vannak akár formás ágyak, melyeknek a támlája a kedvenc figurájából készül ezeket nagyon szeretik a gyermekek.

Az éjszakai egyedüllétet hagyjuk, hogy ő döntse el mikor érzi, hogy egyedül szeretne maradni, viszont a szobája ajtaját és a mi szobánk ajtaját se csukjuk be éjszakára így láthatja, hogy bármi történik hozzánk bármikor átjöhet szólni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük