Kezdőlap » Családi élet » Hogyan költözködjünk okosan?

Hogyan költözködjünk okosan?

Itt a költözés ideje? Kinőttük a lakást? Hogyan kezdjünk hozzá a költözéshez?

Minden apró dolgunkat el kell csomagolnunk ugye, hiszen még a polcokon, bútorokon, szekrényekben benne vannak a dolgaink, azokat addig nem tudjuk kivinni a lakásból. Ilyenkor célszerű mindig csak egy helységgel foglalkozni egyszerre nem szabad kapkodni ide is oda is, figyeljünk egyszerre csak egy helységre.

Fontos a dobozolás, dobozba a legegyszerűbb elpakolni, és megkönnyíti a szállítást is, hiszen könnyen egymásra helyezhetőek. Kezdjünk hozzá, először is egy polcról vagy szekrényből pakoljunk le vagy ki. Miközben szedjük ki a dolgainkat, szelektáljunk is mire van szükségünk és mire nincs már, amire nincs, gyűjtsük össze egy külön kupacba, ezeket ne vigyük már át az új lakásba. Minden dobozt, amikor tele raktunk ragasszuk le és írjuk rá, melyik helységbe való, illetve, hogy van e benne törékeny dolog.

És így haladjunk végig a szobákon, így jelentősen megkönnyíti a kipakolást a másik lakásban. Ha mindent kipakoltunk jöhetnek a nagy bútorok szétszerelései. Érdemes előbb a nagy berendezési tárgyakat átvinni és csak ezután a dobozokba elcsomagolt dolgokat, mivel így a lakásban könnyebben lehet összeszerelni, forgatni és meg találni a bútorok helyét.

Mielőtt bevisszük, a bútorokat természetesen nem árt egy porszívózás egy felmosás. Illetve a fürdő kitakarítása.

Ha minden bútor a helyére kerül, következhet a dobozokból való kipakolás, és az új helyük megkeresése. A költözés mindig egy izgalmas és örömteli dolog, de azért nem szeretünk nagyon sokszor költözni, hiszen a jól megszokottat nem szívesen adjuk oda ismeretlenért.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Idős apuka, egészséges gyerek?

A nőknek nem szabad túlságosan későn gyermeket világra hozni, a férfiak ezzel szemben akár 60 …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük