Kezdőlap » Családi élet » Hogyan kezeljük a táplálkozási problémát gyerekeknél

Hogyan kezeljük a táplálkozási problémát gyerekeknél

Sok gyermek egyéves kora után válogatósabb; vagy azért, mert ekkor már nem hízik annyit, és nem is kell sokat enni, vagy mert már önálló akarata van és azt az etetéskor fitogtatja, de lehet, a fogzás miatt válogat. Ha erőltetjük, még jobban, sőt tartósan elmegy az étvágya. A táplálási problémák igen gyakran kezdődnek valamilyen betegség után. Ha az aggódó édesanya belediktálja a beteg gyermekbe az ételt, mielőtt az étvágya magától megjönne, akkor még kevésbé akarja majd enni és ezt a hibát nehéz helyrehozni. Persze, nem minden etetési probléma kezdődik evés erőltetésével. Sokszor a kistestvér születése vagy valami szorongást előidéző esemény váltja ki az étvágytalanságot.

De bármi legyen is az eredeti ok, az édesanya aggodalmaskodása és az evés erőltetése feltétlen rossz hatású és megakadályozza a természetes étvágy visszatérését. A rossz evés gyógyításához idő és türelem kell. Ha valamilyen okból valóban rosszul eszik a gyermek, idő, megértés és türelem kell a baj megszüntetéséhez.

Az édesanya aggódik. Addig nem is tud megnyugodni, míg a gyermek rosszul eszik. De hát éppen a mama idegessége és szüntelen tömési szándéka okozta és fokozza az étvágytalanságot. Még ha meg is változtatja magatartását, hetekbe telik, míg a végre békén hagyott gyermek étvágya újból megjön. Időt kell hagyni neki, hogy elfelejtse az étkezésekkel kapcsolatos régebbi kellemetlen élményeit. A gyermek étvágya a kisegér, az édesanya aggódó sürgetése pedig a macska, amelyet a kisegeret mindig visszakergeti a lyukba.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Papírtakarékosság a gyakorlatban

Manapság szinte minden háztartásban nő a papírfelhasználás, ami természetesen növekvő költségeket okoz a fogyasztók oldalán, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük