Kezdőlap » Betegségek » Hogyan kezeljük a szédülést ?

Hogyan kezeljük a szédülést ?

Nevezik még ortosztatikus hipotenzionak , poszturálius hipotenziónak is. Ha az ember ülő vagy álló helyzetből feláll, gyakran érzi, hogy kiszalad a fejéből a vér, főleg ha a mozdulat gyorsabb a kelleténél. Az általános tájékozódási képesség elvesztése és az egyensúlykiesés már egy súlyosabb fázisról tájékoztat, ezek akár több órán keresztül folyamatosan jelentkezhetnek. Tünetei a szédülés minden fajtájánál az első jel , ha úgy érezzük, kiszalad a fejünkből a vér. Kettős átás, tárgyak , padló irreális mozgásának hallucinálása , fülcsengés , fülzúgás. Jelentkezhetnek még hányinger, hányás, fejfájás.

A beteg hírtelen izzadni kezd egyensúlyát veszti hallása is néha kiesik. Melegségérzet és elsötétülő tér majd ezek után ájulás is felléphet. Előidézheti alacsony-és magasvérnyomás is. Az arra érzékeny embereknél pl. vér látványa is kiválthatja. Kezelés szempontjából külön gyógymódja nincsen. Ha az ok meg van , akkor viszont könnyebbé lehet tenni a beteg életét. Amennyiben az orvos által kért és elkészült laborlelet hiányos táplálkozásra tehát vitaminhiányra utal, próbáljunk meg B-vitamin komplexet szedni, mely az okozott tünetekre nagyon jó. Emeljük a C-vitamin és E-vitamin bevitelt továbbá vas és kalciumot is .

Szüntessük meg a dohányzást és az alkoholfogyasztást. Ha gyógyszereket szedtünk a tünetek jelentkezésekor, szedjük össze őket és vigyük megmutatni az orvosnak. Ha az orvos nem talált kiváltó okot, javasolt megkeresni a szemészetet is, hiszen a szemproblémák is produkálnak hasonló tüneteket. Stresszes életvitel is okozhat fizikai tüneteket , letapadt izmok például a nyaknál elnyomhatnak idegeket , melyek azután szédülést okoznak . Ebben az esetben az orvos fizikoterápiát javasol.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vesebetegség

A vesebetegség mivel általában sokáig nem okoz panaszt így már elég későn lehet diagnosztizálni. Persze, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük