Kezdőlap » Betegségek » Hogyan kezeljük a refluxunkat?

Hogyan kezeljük a refluxunkat?

Sokan sokféle egészségügyi problémával küszködnek, ezek nagy része pedig gyomor-bél rendszer eredetű. Ez azért lehet, mert rohanó életünk és rossz egészségi szokásaink ezekre a szervekre hatnak ki a a leginkább.

Szinte már népbetegséggé vált a reflux, amelynek sokszor még azok sem tudják a nevét, akik szenvednek tőle. Ez a gyomorsav túltengését jelenti, amely visszaszivárog a nyelőcsőbe a gyomorból. Igen kellemetlen panaszokkal jár és sokszor sajnos alvás közben sem nyughatunk tőle.

Napközben talán abból a szempontból nagyobb szerencséjük van a betegeknek, hogy a függőleges testhelyzet miatt ezek a tünetek tompulhatnak, hiszen a gravitációval szemben nehezebben juthat fel a nyelőcsőbe ez az anyag. Az éjszakák a vízszintes testhelyzet miatt nehezebb, azonban néhány szabályt betartva csökkenthetjük a panaszokat.

Először is, együnk kevesebb édességet, valamint a gyomrot nagyon megterhelő fűszeres ételeket, szénsavas italokat. Próbáljuk kitapasztalni, hogy a mi szervezetünk mit fogad be könnyebben és mit nehezebben.

Ne hordjunk a hasat elszorító nadrágot, szoknyát vagy övet, hiszen ezek elszoríthatják a gyomrot, ami elősegítheti a sav visszaáramlását.

Ha lehet, ne hajolgassunk sokat, inkább guggoljunk és le úgy emeljünk fel tárgyakat, hiszen a hajlongás is a refluxot segíti.

Este lefekvés előtt semmiféleképpen ne együnk, a legjobb, ha legalább négy árát nem eszünk lefekvés előtt.
Aludjunk kicsit magasabb párnán, hogy a gravitáció jótékony hatását erősítsük.

Valamint ha már nincs más megoldás és a tünetek nem múlnak, mindenféleképpen keressünk fel egy orvost és addig is vásároljunk a gyógyszertárakban kapható vény nélküli gyomorsav csökkentő gyógyszerekből.

Apró figyelemmel és egy kis lemondással sokat javíthatunk egészségünk állapotán ennél a betegségnél.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A C-vitamin

A C-vitaminról mindenki azt gondolja, hogy ismeri, tudja mire jó, mire kell használni. Az igazság …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük