Kezdőlap » Betegségek » Hogyan kezeljük a megfázásunkat?

Hogyan kezeljük a megfázásunkat?

Emberek tömkelege fázik meg, vagy éppen fekszik ágyban. Lázas fejfájással, végtag fájdalmaival küszködve segítségre szorulva. Embertársaink odaadó és figyelmes, minden kétséget, kizáró tudását, megfigyeléseit felhasználva, gyógyító szándékait elfogadva. Felső légúti betegségeinket nem minden esetben szükséges orvosi vényre felírt gyógyszerekkel gyógyítanunk.
Első lépésként készítsünk forró, citromos teát. Lehetőleg ezt iszogassuk folyamatosan, ezzel elősegítve a váladék felszakadását, ami állandó ingert képes okozni, ezért folyamatos köhögési ingert idézve.

Lázunk megmérését követően el kell jutnunk a tudatos megítélésére, hogy egyáltalán szükség van-e gyógyszeres beavatkozására. Hőemelkedésről beszélünk általában 37,1°C mérve. Erre nem igen szükséges lázcsillapító gyógyszert alkalmazni, hiszen így nagyobb lehetőségünk van a betegséget, okozó baktériumokat legyőznünk. Orvosok által javasolt még az ágynyugalom, ami elősegíti a meghűléssel járó megfázásunk gyógyulását. Természetesen nem hagyható el a sok folyadékbevitel és C-vitamin bevitel, emellett a higiénia szem előtt tartása. Tisztán tartáson a poharak mosogatószeres elmosogatását értjük.

Zsebkendő folyamatos cseréjéről gondoskodni kell, ami természetesen lehet a kereskedelemben fellelhető egyszer használatos papír zsebkendő.
Betegségünk javulását érezve, sűrűn levegőztessük ki a helységet, ahol ezt az áldatlan, ránk kényszerült, el nem hagyható, kényszerű tartózkodásunkat kénytelenek vagyunk eltölteni a betegségünk alatt. Természetesen amennyiben nem következik be javulás az említett betegségben, forduljunk orvoshoz, aki ellát a megfelelő gyógyszerekkel, ami várhatóan meg gyógyít bennünket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük