Kezdőlap » Betegségek » Hogyan kezeljük a magas vérnyomást?

Hogyan kezeljük a magas vérnyomást?

Mai népbetegségünk jelentős hányadát érinti az emberiségnek a hipertónia, amit kezelnünk vagy kezeltetni szükséges.
Hogyan kezelhető? Megfelelő táplálkozással és a zsírtömegméréssel elért terápia betartása minden beteg számára jelentős változásokat hozhat az életében. Hogy miért fontos a tápanyag bevitele, ezeknek kalória és zsír tartalmát állandó megfigyelés mellet fogyasztanunk.
Legfontosabb a derék mérése, ellenőrzése, melyet centiméterrel tudunk elvégezni. Azért van szükségünk, mert hasunk növekedése jelzi a veszélyjelző zsírtömeget, itt ugyanis olyan zsírok keletkeznek a helytelen táplálék bevitele következménye miatt, melyek, károsítják az ereket, és érelmeszesedéshez vezethet.
Természetes, amikor észleljük, azonnal kezdjünk el fogyókúrázni, vigyázzunk a szénhidrát és kalória beviteleinkre, kerülni kell az alkoholt, zsíros húsféléket, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, melyeket mi magunk tudunk válogatni áruházak, piaci polcokon kihelyezett eladásra szánt termékekből. Abban az esetben helyes a fogyásunk, ha csípőméretünkkel együtt a has átmérője alaposan csökkent, amelyet már az említett módszereinkkel, tudunk mérni.
Érdemes beszélnünk a dohányzás ártalmairól, ami nagyság szerint is az első helyen szerepel az ereink megbetegedését okozó veszélyt jelentő, koszorúereink beszűkülésében.
A betegség kialakulásával azonnal abba kell hagynunk ezt a káros szenvedélyt az egészségünk megóvása miatt. Orvosával beszélje meg a mozgást elősegítő, terápiát, hogy a fizikai tevékenysége /aktivitása /, összhangban legyen a betegség kezelésével.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A C-vitamin

A C-vitaminról mindenki azt gondolja, hogy ismeri, tudja mire jó, mire kell használni. Az igazság …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük