Kezdőlap » Családi élet » Hogyan kezeljük ha valaki rosszindulatú, gyalázkodó velünk szemben?

Hogyan kezeljük ha valaki rosszindulatú, gyalázkodó velünk szemben?

Napjainkban egyre többször kényszerülünk szembesülni rosszindulatú, gyalázkodó, irigy megjegyzésekkel amik irányulhatnak ellenünk vagy egy általunk szeretett személy iránt. Hogyan tudjuk ezeket a támadásokat kezelni? Többféle módszer létezik, attól függően, hogy milyen a habitusunk, neveltetésünk és az adott helyzet.
Van aki a támadásra azonnali támadással válaszol, ebben az a hiba, hogy könnyen lesüllyedhetünk arra a szintre ami nem jellemez minket, esetleg közönségessé válhatunk. Trágár, ócsároló megjegyzésekre nem az a megfelelő módszer ha ugyanilyen stílusban reagálunk.
Sokkal hatásosabb ha megőrizzük higgadtságunkat, lényegre törő válaszokat adunk és hamar igyekszünk lezárni a vitát.
Sokan vannak fent különböző közösségi oldalakon, ahol a posztolásainkat sokan látják és nem mindig számunkra tetszően reagálják le. Egy ártalmatlan, segítő megosztással is elindíthatunk egy olyan vitát, nézeteltérést ami nem odaillő kommenteket tartalmaz. Ezeket jobb ha azonnal töröljük, jobb az indulatokat kordában tartanunk, hisz mindenkinek jogában áll a vélemény nyilvánítás, a baj csak az, hogy van olyan aki nem publikus megjegyzésekkel illeti ezeket.
Nem félreértendő, hogy nem a menekülésen, a negatív kritikák el nem fogadásán van a hangsúly, hanem ezeknek mihamarabbi kezelésén.
Ha már úgy érezzük tehetetlenek vagyunk egy ügyben, bátran kérjünk segítséget ha úgy érezzük az közelebb visz a megoldáshoz.
És ne feledjük: az erőszak és az agresszió semmire nem vezet!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az idős szülők gondozásra, ápolásra szorulnak

Beszélnünk kell a szülőkről, akik megöregszenek és néha betegek is lesznek. Előbb utóbb ápolásra, ellátásra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük