Kezdőlap » Családi élet » Hogyan kezeljük, ha hiperaktív a gyermek?

Hogyan kezeljük, ha hiperaktív a gyermek?

Manapság tévesen sok gyerekre mondják, hogy hiperaktív. Pedig a hiperaktivitás, nem azt jelenti, hogy a gyermek rossz, és kezelhetetlen. Éppen ellenkezőleg, a gyerkőc aktív, és folyamatosan le kell kötni a figyelmét újdonságokkal, mert mindent ismerni és tudni szeretne. Ha ezt a tudásvágyat nem elégítjük ki, akkor kaphatunk egy rossz magatartással rendelkező icergő-ficergő gyereket. Na de általában a hiperaktív gyerekhez, nem hiperaktív szülő társul.

Ezért alaposan mérlegelni kell, hogyan is tudjuk teljesen lekötni a gyerek figyelmét. Nagyon jót tesz ezeknek a gyerekeknek, ha megtanítjuk, hogy törekedni kell a tökéletességre, jellemző ugyanis a részükről a felületesség, ha a tökéletességre törekszenek, azzal több figyelem, összpontosítás kell, és addig kitalálhatunk újabb elfoglaltságot. Ha minden hétre egy témát kitalálnak a szülők előre és azon a héten azt a témát járják körbe nagyon hasznos mindkét fél számára.

Az adott témáról lehet beszélgetni, rajzolni, festeni, mesét olvasni, összekötni földrajzi és történelmi elemekkel, és nagyon praktikusan leköti a gyermek figyelmét. Praktikus játék számukra a barkóba, a számkitaláló, a kirakó és memóriajáték. Nagy a mozgásigényük, melynek kielégítése segít a koncentrálóképesség javításában.
Sok esetben jellemző, hogy a finommechanikájuk kevéssé olyan jó, mint a társaiké, ugyanis, sok esetben egyfajta kapkodás jellemzi őket. Ennek fejlesztésére a szülőnek és a pedagógusnak egyaránt oda kell figyelni, ugyanis ennek elsajátítása kritikus a felnőtt korra nézve. Egy hiperaktív gyermek rendkívül fogékony és tanulékony, így érdemes ezen a vonalon is a fejlesztése. Sokkal jobb a nyelvek való fogékonyságuk. Csupán a kitartást kell bennük növelni és apró kis csodabogarakká válnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az idős szülők gondozásra, ápolásra szorulnak

Beszélnünk kell a szülőkről, akik megöregszenek és néha betegek is lesznek. Előbb utóbb ápolásra, ellátásra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük