Kezdőlap » Betegségek » Hogyan kezeljük gerinc és derék fájdalmainkat?

Hogyan kezeljük gerinc és derék fájdalmainkat?

A gerinc panaszok legtöbbször a porckorong kopásából adódik, fájdalmas tünetei főként a derék részén jelentkezik.
Természetes ez nem azt jelenti, hogy más helyen nem jön létre, például, ide sorolnám a nyakfájást, ami igen nagy fájdalmakkal járó betegséget hordoz magában.
A hét csigolyából álló nyak a gerinc legmozgékonyabb része. A fájdalom csillapítható gyógyszeres kezeléssel, ugyan akkor mozgás terápia segítségével is. Gyakran érnek el javulásokat, mi előtt úgy döntenénk, e terápiát válasszuk, kérjük ki a gyógytornász és az orvosunk javaslatát.
Okok melyek fájdalmat okozhatnak, rossz testtartás, meghűlés, átfázás, sorolhatnánk ide a vírusfertőzést, levertség valamint a tartós idegfeszültséget. Lehetne még sorolni de, bízzuk inkább szakorvosunkra, ne állítsunk fel tévesen mi magunk diagnózist .
Alig van olyan ember, akinek ne fájt volna rövidebb vagy hosszabb ideig a dereka, tudnunk kell, hogy a derék fájás nem betegség, hanem tünet, amely jelzi, hogy hol fáj, mit érzünk, így tudjuk panaszainkat jelezni, szükség van a beavatkozásra.
Kezelése néhány nap ágynyugalom után megszűnik de legalább is enyhül a görcsökkel járó igen nagy fájdalom.
Igénybe vehetünk még reuma kenőcsöket, amellyel külsőleg bedörzsöléses módszerrel alkalmazzunk. Forduljunk szakorvoshoz, ha a heveny fájdalom három napon belül nem szűnik meg. Okozhatnak nagy fájdalmakat még csontritkulás, daganatos betegségek de ugyan akkor nem szabad figyelmen kívül hagynunk a nőgyógyászati panaszokat sem, ami deréktáji fájdalom képében jelenhet meg.
Valószínűleg örökletes velejárója is okozhatja, de baleseti sérülés is elképzelhető a kialakulásában.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az anorexiáról

Sajnos egyre fiatalabb korosztályt fertőz ez a betegség, és nem csak lányok eshetnek áldozatul. Az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük