Kezdőlap » Betegségek » Hogyan kezeljük az ekcémát ?

Hogyan kezeljük az ekcémát ?

Az orvos döntése a kezelést illetően függ a kis beteg korától, a kiütés helyétől és jellegétől, a gyermek kövérségétől és hízási ütemétől, attól hogy milyen új ételeket kapott a baba, mielőtt a kiütés kijött és hogy hogyan reagál a kezelés különböző formáira. Sok esetet lehet gyógyítani külsőleg, ecsetelő folyadékkal vagy kenőccsel.

Makacsabb esetekben megpróbálják megtalálni, hogy milyen ételre vagy ételekre allergiás a gyermek. Fiatal csecsemők esetében gyakran a forralatlan, friss vagy pasztőrözött tehéntej a kiváltó ok. Ilyenkor át kell térni a forralt tejre, mert minden étel kevésbé veszélyes, ha jól megfőzik. Vannak csecsemők, akik csak akkor gyógyulnak, ha a tej fogyasztását egészen abbahagyják. Sokszor eredményes a narancslé kiiktatása is.

Súlyosabb esetben, ha nagyobb gyermekről van szó, akiknek már változatos az étrendje, az orvos gondosan kikísérletezheti, hogy melyik étel árt, oly módon, hogy a gyerek étrendjéből egyenként kiküszöböli az egyes ételfajtákat. Súlyos és makacs esetekben “bőrpróbát” végeznek, azaz különböző ételmintákat adnak injekció formájában a gyermeknek. Ha a szúrás helye körül csalánkiütés támad, akkor az ételre érzékeny a gyermek. Ha a gyermek kövér és továbbra is gyorsan hízik, eredményt érhetünk el, ha a cukrot és lisztneműeket kihagyjuk az étrendből. Gondosan kell kezelnünk azokat az eseteket is, amelyekben valamilyen külső ingerlő hatás játszik szerepet. Nem szabad elfelejteni, hogy az ekcéma oka a gyermekben belül van, nem külső fertőzés hozza létre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Migrén csillapítása

A migrén nagyon sok ember életét keseríti meg. Kiszámíthatatlan, hogy mikor érkezik. Sokan sokféle okhoz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük