Kezdőlap » Betegségek » Hogyan kezeljük az éjszakai ágyba vizelést gyerekeknél?

Hogyan kezeljük az éjszakai ágyba vizelést gyerekeknél?

Nincs olyan szülő aki nem esett már át azon a reggeli eseményen, mikor arra kelti fel a gyermekét, hogy vizes a nadrágja mivel bepisilt. Ami egyszer nem is lenne probléma, de a rendszeres ágyba vizelés az már betegségnek bizonyul.
Ezt a problémát, türelemmel és odafigyeléssel megértéssel kell túl lépni és a gyermeket nem szidalmazni, hanem együtt érzést kell tanúsítani.
Mivel az éjszakai ágyba vizelésnek több oka is lehet. Az egyik ami miatt ez megtörténhet a kisgyerek lelki világának problémája. Nem szabad ezeket a gyerekeket kicsúfolni, ki gúnyolni, mert ez a szégyen érzet lelki traumát is okozhat neki. Ezért türelmeseknek kell lennünk vele.
Legyünk a gyermekünkkel megértőek. Ne dicsérjük meg azért ha sikeresen átvészeltük bepisilés nélkül az éjszakát, de ne is szidjuk ha megtörténik a baj.
Ilyenkor csak cseréljünk ágyneműt. Vannak különböző készülékek amelyek riasztják a gyermeket ha bepisil és a hangra felriad és abba marad az ágyba vizelés.
Ha a gyerek sűrűn jár napközben is pisilni akkor, beszéljünk vele, hogy különböző izom erősítő módszereket gyakoroljon, hogy ezzel is erősíteni tudja a húgyhólyag izomzatát. Ahogy nőnek a gyerekek a legnagyobb esetben kinövik a kamaszkor beállta előtt.
Minden esetben h gyakoriak a vizelési problémák éjszaka akkor érdemes kivizsgáltatni, nehogy komolyabb húgyúti rendellenesség legyen ennek a betegségnek a hátterében.
A fent említett gyakorlatokat csak akkor alkalmazzuk ha biztosak vagyunk abban, hogy nincs semmi rendellenesség a háttérben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csalánkiütés

Mindenki életében jelen van a hisztamin, bár nagyon sokan azt sem tudják, hogy ez mi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük