Kezdőlap » Betegségek » Hogyan kezeljük az arcüreggyulladást?

Hogyan kezeljük az arcüreggyulladást?

Az arcüreggyulladás gyakori megbetegedés. Az arcüregben felgyülemlett váladék kóros és nem szabad kezeletlenül hagyni.
Gyermekeknél gyakoribb szövődmény, mint felnőtteknél, mert a nem megfelelő orrfújás is okozhatja. Ezért, ha a kisgyermek nem megfelelő biztonsággal fújja az orrát, használjunk orrszívó készüléket.
A helyes orrfújás elengedhetetlen, hogy elkerüljük a szövődményeket. Ha a váladék sűrű , oldjuk fel tengervizes orrsprayval, könnyebben ürül a váladék. Az üregekben ( arc, homlok) pangó váladék okozza a gyulladást, fájdalmas és hosszan tartó a gyógyulása. Jobb a prevenció ( megelőzés) , ezért figyeljünk a gyakori orrfújásra.
Használjunk orrcseppet, hogy csökkentsük a nyálkahártya duzzanatát, így akadálytalanul távozhat a váladék. Köptető, váladékoldó készítmény szedése is javasolt, hogy elfolyósítsa a sűrű váladékot és így az könnyebben ürül.
Ha nátha, megfázás után masszív fejfájásunk van, az arcunk nyomásra érzékeny, gondolnunk kell arc- és homloküreg gyulladásra. Lázzal is járhat, kaphatunk antibiotikumot . Fontos, hogy az orvos által meghatározott ideig szedjük akkor is, ha közben jobban érezzük magunkat, ne függesszük fel a szedését.
Ha nincs hőemelkedésünk és lázunk, infralámpával melegíthetjük az érintett területet, ez is segít feloldani a váladékot. Fontos azonban, hogy ezt csak lázmentesen alkalmazhatjuk.
Maradjunk szobahőmérsékleten, ha ki kell mennünk a hideg időben fedjük, takarjuk sállal vagy kendővel az arcunk.
Röntgen alapján biztonsággal felállítható a diagnózis.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Laktózérzékenyen egy életen át: okozhat-e komplikációkat az ételérzékenység?

A laktózintolerancia legtöbbször krónikusnak számít, mivel az esetek nagy részében nem gyógyítható. Az érintetteknek ezért …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük