Kezdőlap » Betegségek » Hogyan kezeljük az arcüreggyulladást?

Hogyan kezeljük az arcüreggyulladást?

Az arcüreggyulladás gyakorisága leginkább az őszi-téli hónapokra jellemző, és amelyet többségében általában nátha, vagy valamilyen felső légúti fertőzés előz meg. Az arcüreggyulladás tulajdonképpen orrmelléküreg gyulladás, amelynek egyik szövődménye lehet az arcüreg gyulladása. Az orrmelléküregben található nyálkahártyának sérülése, fertőződése egyfajta duzzanatot okoz, így a váladék nem tud eltávozni, amely gyulladáshoz vezethet. Kisgyermekeknél gyakran az orrmandulát teszik felelőssé a gyakori megbetegedéseknél, az orrmandula nagyobb mérete is szerepet játszhat a betegség kialakulásában.
Heveny légúti fertőzés okolható leggyakrabban, de kiválthatja akár szénanátha is, orrsövényferdülés, orrpolip, de akár gyulladt fog is.
Jellemző tünete a sűrű, gennyes, sárgászöld váladék, amelyet gyakran homloktájéki fájdalom, láz, rossz közérzet, szaglásérzék ideiglenes elvesztése, illetve pirosas- vöröses duzzanat, tapintásra igen érzékeny.
Otthoni kezelése, házi praktikái között szerepel a torma, amely évszázados hagyományokra épülő tudást a mai napig megőrzi, hatása azonnal érezhető. Nem csak belsőleg, légút tisztító hatása révén, hanem külsőleg, borogatásként alkalmazva a torma nedvét, is igen hatásos. A torma antibiotikus hatóanyaggal is rendelkezik, nevezhetjük éppen ezért természetes antibiotikumnak is. A tormát mézzel is fogyaszthatjuk, egy kiskanálnyit egy alkalomra, ami feloldja a sűrű váladékot, így könnyebben eltávozik a szervezetből.
A betegnek sok folyadékra is szüksége van, de a tejtermékek ebben az esetben nem tanácsosak, a forró meleg teák, zöldséglevesek viszont segítik a felgyülemlett orrváladéktól megszabadulni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csalánkiütés

Mindenki életében jelen van a hisztamin, bár nagyon sokan azt sem tudják, hogy ez mi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük