Kezdőlap » Betegségek » Hogyan kezeljük az álmatlanságot ?

Hogyan kezeljük az álmatlanságot ?

A beteg képtelen elaludni vagy hosszabb időn keresztül nyugodtan aludni. Az alvás öntudatlan állapot, melyből megfelelő módokon lehet felébreszteni az embert. E meghatározás szerint nem minősül mély, pihentetőalvásnak az anesztézia, a kóma vagy az epilepsziás kisroham következtében fellépő öntudatlan állapot.

Az álmatlanság okaiért a legtöbb esetben valamilyen alkalmi étrendi vagy környezeti kiegyensúlyozatlanság a felelős. Kiválthatja még érzelmi vagy fizikai stressz is, aggodalom, izgalom vagy éppenséggel a holdfázisok például a telihold vagy az újhold. Az agy idült-idegi, hormonális, esetleg emésztési tényezőkkel való túlérzékenység szintén okozhatja a beteg alaptüneteit. Szívbetegek az időjárás változására reagálnak álmatlansággal, mellkasi fájdalmakkal.

Huzamosabb idejű álmatlanság így könnyen jelezhet szívproblémákat , ha az illetőnél ezt még nem diagnosztizálták, tehát hiába tűnik apró problémának, mégis súlyos problémát jelez. Kezelésére sokféle gyógymód és trükk létezik, természetesen ha minden szervi problémát kizártunk és az állapot még mindig nem szűnik. Próbáljunk változtatni a szokásainkon, együnk könnyebb ételeket , ne nézzünk a tv-ben semmilyen felzaklató műsort. Kerüljük az alkoholt, bár sokan mondják, hogy ez ilyenkor jót tesz. Ebben van némi igazság, hiszen hirtelen nyomja el az embert ezzel biztosítva a gyors elalvást , viszont nem tudunk tőle nyugodtan aludni , hamar felriadunk majd és utána képtelenség lesz visszaaludni hiába is szeretnénk. Altató sem a legjobb megoldás, ébredés után sokáig fogjuk még érezni a hatását és kissé kótyagosak is leszünk tőle. De akkor mit lehet tenni ? Macskagyökér tea, komló toboz tea, vagy éppen alkoholmentes sör, amely komlót tartalmaz. Szívproblémásoknak golgotavirág tea ( orvosi megbeszélés után ).

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük