Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan kezeljük a tyúkszemet?

Hogyan kezeljük a tyúkszemet?

A tyúkszem elég kellemetlen, és fájdalmas. Akár egy kényelmetlen cipő is okozhatja, ami erősen nyomja, szorítja lábunkat. De van rá házi megoldás.
Gyógyszertárban tyúkszem tapaszt is beszerezhetünk. Ez fellazítja a bőrkeményedést, miközben megvédi a sérült felületet. A tapaszok tartalmaznak szalicilsavat, amiből van kenőcs is. Ezt alkalmazva heti 1-2 kelezés után a szalicilsav elhalasztja a tyúkszemet, így könnyen eltávolíthatjuk. Sokféle módszert ismerhetünk még, mint például a citromos kezelést. Éjszakénként tegyünk egy szelet citromot a tyúkszemre, vagy akár nappal is, pihenés közben borogathatjuk vele, és pár nap alatt rendbe is fog jönni.
Cukorbetegek és gyenge keringéssel rendelkezők ne próbálkozzanak a házi módszerekkel, forduljanak azonnal szakemberhez! Az ő esetükben a tyúkszem ugyanis nehezebben gyógyul, és a kémiai anyagok az egészséges bőrfelülethez érve könnyen gyulladást is okozhatnak.
Minden otthoni kezelést kezeljünk fenntartással! Az első kezelés után várjunk ki legalább 1 napot, hogy megtudjuk, hogyan reagál a tyúkszem, illetve nem lép-e fel allergiás reakció! Ha több tyúkszemünk van vagy elfekélyesedik a tyúkszem, és egyik otthoni ötlet sem vállt be, akkor inkább forduljunk szakemberhez, orvoshoz! A gyógypedikűrös vagy a sebész tud segíteni a problémánk megoldásában, ha a meleg vizes áztatás, citromos kezelés, vagy a szalicilsavas kenőcs nem vállt volna be! Viszont éles eszközökkel semmiképp ne próbáljuk meg kivágni a tyúkszemet, mert így megsérthetjük az egészséges szöveteket is, és nagyobb kárt okozhatunk, mint segítenénk!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csík bogarak

A bogarak földünk leginkább nem szeretet fajához tartoznak.Nagyon sokan félnek tőlük pedig ezeknek a kis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük