Kezdőlap » Fogyókúra » Hogyan kezeljük a súlyingadozást diéta alatt?

Hogyan kezeljük a súlyingadozást diéta alatt?

A súlyingadozás minden fogyókúrázó számára nehezen kezelhető, mert azt látja, hogy egyik nap csökkent a súlya, a másik nap stagnál, vagy éppen növekedik. De ez ne csüggesszen el minket, mert az egészséges súlyú emberek tömege is folyton változik, nincs fix súly. Függ az adott mennyiségű ételtől, az elfogyasztott folyadékmennyiségtől, és az eltávozott mennyiségtől is.
Vannak olyan emberek, akiknél az ingadozás kevés, az viszont aggaszónak tűnhet, ha magas ingadozást észlelünk. Ettől ne adjuk fel diétánkat, mert ez nem azt jelenti, hogy nálunk nem működik a diéta. Nem a napi leadott súly számít, hanem az eltelt, egységnyi idő alatt leadott kilók.

A megoldás, hogy súlyunkat ne napi szinten mérjük, elég hetente, vagy havonta, ezt viszont jegyezzük le egy noteszbe, a fejlődés nyomon követéséhez.
Súlyunk ingadozását befolyásolhatja még az edzésprogramunk intenzitása, növelése, ilyenkor általában ideiglenesen visszatartódik egy kis víz. Az edzésünk fajtájától is függhet a testsúly csökkenése, egy izomerősítő, izomépítő edzéstervnél az izomsúly növekedik, súlyunk nem csökken, mégis jelentős fogyást érünk el, de ezt vonalainkon láthatjuk leginkább. És ez a cél, nem? Ne hagyjuk abba semmiképp, épp úgy jelentős kalóriát égetünk el, mint másfajta mozgásnál, és ne feledjük, egyre fittebbek leszünk.

Okozhatja a sótartalom növekedése is, étkezésünkre mindig figyeljünk oda, a diéta alatt fokozottabban.
Több kiló ingadozás nők körében a leggyakoribb, ezek okai nőiségünkben rejlik. A nőknél a vízvisszatartás gyakoribb, a menstruációs ciklusok is befolyásolóak, és bizonyos gyógyszerek szedése is okozhat ilyen tüneteket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan fogyjunk le gyorsan?

Hallhattuk már több helyről és sokunk már a saját bőrén is tapasztalta, a gyors fogyás …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük