Kezdőlap » Betegségek » Hogyan kezeljük a fogínygyulladást?

Hogyan kezeljük a fogínygyulladást?

Vannak , olyan emberek aki sajnos a rendszertelen fogmosás és a baktériumok letelepedése okozza. A fogíny ebben az esetben fájdalmas lehet, megduzzad és egyes esetekben még vérezhet is, akár fogmosás vagy étkezéskor. A gyulladt fogíny gyulladáskor színe világos pirosas az egészséges rózsaszín helyett. Viszont ha erősebb a gyulladás akkor sötét piros vagy vörös is lehet. Ez a gyulladás erősségétől függ.
A fogíny gyulladást a lerakodott lepedékek okozzák amelyek kiváló hely a baktériumok megtelepedésének. Ez okozza a gyulladást. Ha nem kezeljük a gyulladt fogínyt akkor a helyzet súlyosbodhat amely fogínysorvadáshoz és végül a fogak elvesztéséhez is vezethet.
Ha már megtörtént a baj és fogíny gyulladásban szenvedünk, akkor igyekezzünk a fogorvost felkeresni és az megtisztítja fogak közötti részt majd otthon különböző öblögető szájvizeket is alkalmazhatunk a fertőtlenítésre. Ha rendszeresen öblögetünk és megfogadjuk a fogorvos tanácsait és a készítményeit használjuk, akkor pár napon belül elmúlhat a fogíny gyulladás.
A gyulladás elkerülése érdekében ajánlatos a rendszeres és alapos fog és íny ápolása. Javasolt évente a fogorvost felkeresni és a fogkőlerakodásokat eltávolíttatni. Otthoni fogápolásként hasznos a mindennapos fluoridos fogkrémmel való fogmosás és nem hátrány, ha fogselymet is használunk. A rendszeres szájhigiénia nem csak a fogíny gyulladást előzi meg, hanem a különböző szájbetegségek és fogszuvasodások elkerülésére is kiváló.
Tehát az egészséges fogak és fogíny megőrzésére a mindennapos és alapos rendben tartás a legfontosabb.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Laktózérzékenyen egy életen át: okozhat-e komplikációkat az ételérzékenység?

A laktózintolerancia legtöbbször krónikusnak számít, mivel az esetek nagy részében nem gyógyítható. Az érintetteknek ezért …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük