Kezdőlap » Betegségek » Hogyan kezelhető az Ebola, de más halálos vírus is?

Hogyan kezelhető az Ebola, de más halálos vírus is?

A világon sok betegséget okoznak, olyan halálos vírusok, amelyek ellen nincs gyógyszer vagy védőoltás. Napjainkban kutatások sora folyik ezen a téren, legújabb eredmények számít az, hogy léteznek olyan alkotók, melyek képesek gátolni a bonyolult vírusokat. Olyan vírusokat, mint a magas halálozást okozó Ebola, vagy a veszettség, a mumpsz és a kanyaró. Az áttörő új módszernek köszönhetően, leküzdhetővé válnak a veszélyes vírusok.

A bostoni Orvosi Egyetemről Claire Marine Filone nyilatkozott úgy, hogy „A gyógyításban jelenleg nincs ideális antivirális terápia, gyakran előfordul, hogy egyáltalán nincs gyógymód az adott betegségre, voltaképpen inkább a szélesspektrumú antivirális szerek alkalmazása jelenthet megoldást. Végső soron, sikerült olyan gyógyszert kifejlesztenünk, melyek a bonyolult vírusok ellen hatnak. Ezen antivirális kezelés, az ismert és a felbukkanó vírusok ellen is használható.

Sok vírus, mely embereket is fertőz, nem szegmentált, negatív töltésű RNS vírus, ez jelenti a már említett Ebolát és más patogéneket is. Sok olyan antibiotikummal ellentétben, mely működik számtalan baktérium törzs ellen, jelenleg nem bizonyul hatékony kezelésnek a vírus okozta betegségekben. A bostoni egyetemről John Connor és John Snyder csapatával együtt, kis molekulák különböző alkotóit tesztelik, hogy megtalálják a legerősebb és hatásosabb antivirális gyógyszert az RNS vírusok ellen. Azonosítottak néhány olyan molekulát, mely gátolja a sejtekben szaporodó víruságenseket, vagyis a vezikuláris szomatikus vírusokat, mint az Ebolát és más RNS vírust.

Ezek a molekulák, melyek egyébként eredetileg növényi eredetűek, indolin alkaloidoknak neveznek, könnyen módosíthatóak aszerint, hogy antivirális aktivitásuk magasabb legyen. A leghatásosabb megoldás, ha blokkoljuk az RNS vírusok transzkripcióját. Filone azt mondja, hogy: „Mivel kritikus lépés a vírus szaporodása a sejtekben, ezért erre a lépésre akarunk kifejleszteni egy terápiát, mely minden vírusféleség ellen használható”

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fejfájás tipusai és okai

A fejünk sok mindentől fájhat, és több fajta lehet. Típusok szerint megkülönböztetünk: migrén, tenziós,cluster, sinus …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük