Kezdőlap » Betegségek » Hogyan kezelhetjük az asztmát?

Hogyan kezelhetjük az asztmát?

Az asztma kezelése akkor lehetséges, hogyha elmegyünk egy megfelelő szakorvoshoz, aki előbb megvizsgál bennünket, megállapítja hogy pontosan milyen súlyosságú a betegségünk, és ezt követően felírja a megfelelő gyógyszereket.
Az asztma kezelése ott kezdődik, hogy megszüntetjük azokat a tényezőket a környezetünkben, melyek kiváltó okai lehetnek esetünkben az asztma kialakulásának. Tehát, például ügyelünk a közvetlen környezetünk tisztán tartására, eltávolítjuk a környezetünkből a betegséget gerjesztő, előidéző tényezőket, ha eddig dohányoztunk, arról leszokunk, stb. Ezt követően nagyon fontos, hogy az orvossal egyeztessünk, pontosan milyen gyógyszert mikor, hogyan kell alkalmaznunk, hiszen az asztma kezelése elsősorban gyógyszerek rendszeres alkalmazása mellett valósulhat meg.
Vannak olyan gyógyszerek, melyek úgynevezett „fenntartó kezelést” végeznek a szervezetünkben. Ez annyit jelent, hogy ezen felírt gyógyszerek folyamatos- általában naponta történő- szedése megakadályozza az asztmás rohamok kialakulását, és csökkenti a tüneteket. Vannak azonban olyan gyógyszerek, melyeket úgynevezett „asztma rohamoldó gyógyszereknek” hívunk, melyek arra szolgálnak, hogy amikor asztmás roham tör ránk, azt azonnal enyhítsék, viszont ezek hosszú távon nem, csak rövid ideig hatnak. Amennyiben valaki asztmás allergiában szenved, arra más típusú, illetve kombinált gyógyszereket alkalmaznak. A gyógyszereken kívül, az asztmát kezelhetjük még olyan kiegészítőkkel is, mint a sópipa-, sóbarlang-, vagy kíméletes testmozgás terápia.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen kórokozók vannak?

A kórokozóknak három nagy csoportja van a baktériumok, a vírusok és a gombák. A baktériumok …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük