Kezdőlap » Betegségek » Hogyan kezelhetjük a frontérzékenységet?

Hogyan kezelhetjük a frontérzékenységet?

A front tulajdonképpen a hideg és a meleg légtömegek határán kialakult légköri képződmény, amelyet egyes meteorológiai paraméterek hirtelen változása jellemez.

Magyarország felett körülbelül heti kettő front vonul el. Kutatások szerint a lakosság háromnegyede megérzi a frontváltozást, harmada pedig beteg is lesz tőle. Akik valamilyen testi, vagy lelki panasszal küzdenek, érzékenyebbek is lehetnek. Krónikus betegségek, sérülések, illetve műtéti hegek még inkább hajlamossá tehetik az embert a különböző panaszokra.
A fronthatások következtében fellépő epegörcs, ingerlékenység, szorongás, depresszió, kimerültség mindenképp kezelést igényel.

A magyar lakosság túlnyomó többsége inkább a melegfront közeledését érzi. A melegfront tünetei az átvonulás előtt kezdődnek. Nő a hőmérséklet és a páratartalom, csökken a légnyomás. Ez az emberi szervezetben a vérnyomás csökkenéséhez, a pulzusszám emelkedéséhez, migrénhez, ingerlékenységhez, koncentrációzavarhoz, álmossághoz vezet.

A hidegfront tünetei az átvonulás után jelentkeznek. Csökken a hőmérséklet és a páratartalom, valamint nő a légnyomás. Tünetei a tompa reflex, reumás fájdalmak, ízületi fájdalmak, mellkasi panaszok.
Már nem is csodálkozunk, ha egyik napról a másikra akár 10 fokot is változik a hőmérséklet, de ezek az ingadozások rendkívüli módon megbolygatják a szervezetet.
A panaszok mértékét csökkenteni lehet, ha ügyelünk a táplálkozásra, a könnyen emészthető ételeket részesítve előnyben.
Jó hatású lehet a napi váltózuhany, 2 perc hideg-, majd 2 perc melegvizes tusolás csodákra képes.
A rendszeres testmozgás is sokat segíthet az érzékenység leküzdésében.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük