Kezdőlap » Étel » Hogyan kezdődött a McDonald’s story?

Hogyan kezdődött a McDonald’s story?

A McDonald testvérek már a nagy étteremvállalatuk megjelenése előtt, 1937-ben is próbálkoztak étteremnyitással. Az első kaliforniai éttermük egy igazán apró, kis nyolcszögletű behajtós gyorsétterem volt, mely a Coast to Coast nevet viselte.
Az alapötlet az volt, hogy mivel ekkor épültek ki a kertvárosi negyedek Amerikában a nagyvárosok körül, ezért rengetegen jártak autóval ekkoriban. Ehhez az igényhez igyekeztek alkalmazkodni a McDonald fivérek is, hiszen nem csak a gyalog érkezőket, hanem az autósokat is kiszolgálták anélkül, hogy azoknak ki kellett volna szállnia az autóból.
Ekkoriban azonban a testvérpár még nem hamburgereket árult, hanem hotdog volt a specialitásuk, de azt saját kézzel, ők maguk készítették el, hiszen ők voltak a kiszolgálók, és egyben a szakácsok is. Ugyancsak ők készítették a shake-et, és alig várták, hogy a vászonernyős székeket elfoglalják, és éttermükbe gyalogosok is betérjenek.
A McDonald testvérek rengeteget újítottak a többi étteremhez képest, például a hangsúlyt nem a fiatal vendégkörre helyezték, hanem a családokra, és közszemlére tették a konyhájukat is, hiszen az épület homlokzatára üvegfelületet hoztak létre. Szintén a saját ötletük alapján cserélték le a törékeny porcelántányérokat és üvegpoharakat, és helyettük elkezdték alkalmazni a ma is jól ismert papírcsomagolást, és papírpoharakat. Később már az egész vendéglátói szellemet is automatizálták, ez abban nyilvánult meg, hogy a gyorsabb kiszolgálás érdekében a munkatársakat csak egy-egy részfeladatra tanították be. Ezeken kívül pedig fontosnak tartották az árcsökkentést, hiszen akkoriban csupán 15 centbe került egy hamburger.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan bontsuk fel a kókuszdiót?

A kókuszdió rendkívül finom és laktató gyümölcs, beszerzése is könnyű, hiszen szinte minden üzletben lehet …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük