Kezdőlap » Esküvő » Hogyan kezdjünk a szervezésbe?

Hogyan kezdjünk a szervezésbe?

A lánykérés után a férfiak valószínűleg nagy megkönnyebbüléssel gondolnak arra, hogy legközelebb már csak az esküvőn lesz dolguk, a szervezés túlnyomó része a menyasszonyra szokott hárulni – alighanem a legtöbben ki sem adnák a kezükből. Ennek ellenére ne hagyjuk ki a leendő férjet, kérjük ki a véleményét, de ne tolakodóan. El kell fogadni, ha nem tudja felizgatni a székszoknya színe és egyéb, mellékesnek ítélt dolgok. Olyan fontos döntésben semmiképp se válasszunk egyedül, mint a gyűrűk, hiszen a leendő férj is egész életében együtt kell, hogy éljen vele. Másrészt pedig ne essünk neki a szervezésnek a lánykérés másnapján, hagyjunk egy kis időt a hozzászokáshoz. Finoman célozgatva kérdezzük meg a vőlegényt, hogy ő mikorra örülne az eseménynek.
A későbbi szervezés leginkább attól függ, hogy milyen dátumot képzeltünk el. Ha a főszezonhoz ragaszkodunk, ami a legverőfényesebb nyár, akkor fel kell készülni, hogy érdemes akár már 6-10 hónappal előre lefoglalni a kinézett helyet, téli időpont esetén viszont ráérünk, ebben az időszakban alig van foglalás, emiatt sokszor még kedvezményeket is adnak az éttermek és más helyszínek.
Ötletnek és kedvcsinálónak érdemes kilátogatni a januárban aktuális esküvőkiállítások valamelyikére, habár azért mindent onnan sem kell hasznosítani, túlzásba ne essünk. Ha bérelt ruhát szeretnénk, akkor viszont már akár ezen az alkalmon lefoglalhatjuk a megfelelő darabot, ezzel sok utánajárást spórolhatunk meg.
Ha valamilyen kiegészítőt, vagy akár az egész ruhát ebay-en vagy etsy-n keresztül rendeljük, akkor feltétlen vegyük figyelembe a szállítási határidőket. Inkább legyünk többszörösen túlbiztosítva, minthogy a legfontosabb dolgok késsenek el.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Esküvő avagy az utolsó nap gondolatai

Legtöbben bíznak benne, hogy szerelembe esés és az igazi megtalálása után jön majd egy nap, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük