Kezdőlap » Hobbi » Hogyan kezdjünk neki a patchworknek?

Hogyan kezdjünk neki a patchworknek?

A patchwork a varrás azon formája, amikor minden dirib-darab anyagot fel tudunk használni, vagyis foltokból készítünk valamit. Jellemzően egy nagyobb munkadarab készül belőle, mint takaró, párnahuzat, vagy pléd. Ténylegesen a pazarlás ellen találták ki, de manapság, már nagyon „divatos” lett a foltvarrás.
Nem szükséges hozzá varrógép, kézzel is nagyon szép és mutatós dolgokat tudunk készíteni. Honnan tudjuk beszerezni a darab anyagokat? Szinte minden méteráru boltban a megmaradt anyagok olcsóbban beszerezhetőek. A színekkel való játék során, nagyon egyedi és különleges alkotásokat készíthetünk. Minden anyag használható a patchworkhöz? Sajnos nem, arra kell figyelni, hogy a kombinált anyagok egyforma alapanyagból készüljenek. Oda kell figyelni a kiszabáskor az anyagok nyúlására. Fontos, hogy ugyan géppel gyorsabban dolgozunk, ellenben kézzel, sokkal pontosan tudunk varrni. Kritikus tényező a foltvarrás esetén, hogy különböző mintás anyagokkal dolgozzunk. Érdemes odafigyelni az alapszínekre, és a komplementer színekre. Vidám és harsány színek a gyermekszobát kellemesen feldobják. Lehet-e a technikával játékot készíteni? Igen, mégpedig nagyon is szupereket, hiszen a legkisebb kortól használható labdacsok, minden korosztály számára jó szórakozást nyújt.
Mennyire időigényes egy takaró készítése? Amikor kitaláltuk a méreteket, és eldöntöttük a színeket, a varrás egy hétvége alatt megvan. Takaró esetén érdemes csak az egyik oldalt folt varrni, a másikat egy egész anyaggal borítani. Milyen alapanyagú szövet a legjobb? Többnyire pamut a kicsiknek, és pamutvászon a nagyoknak. Bármilyen vastagságú lehet a szövet, de arra figyeljünk, hogy amennyiben több eltérő vastagságú anyagot ötvözünk nem lesz egyenletes a vastagsága a takarónak. Aprításra és foltvarrásra fel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük