Kezdőlap » Álláskeresés » Hogyan kezdjünk neki az életnek érettségi után?

Hogyan kezdjünk neki az életnek érettségi után?

Tizennyolc éves korában az ember meghozza, élete első igazán felelősségteljes döntését, mégpedig eldönti, mibe fektet energiát elkövetkezendő életben, vagyis mit is fog érettségi után csinálni. Ilyenkor nyílik ki a világ, nagyon sokféle választási lehetőség van, de mi van azokkal a diákokkal, akikben még nem kristályosodott ki, hogy mit is csináljon az elkövetkezendő hatvan évben? Milyen lehetőségek vannak az ők számukra?
Többek között, és legfontosabb, hogy nem érdemes elhasználni, az állam által támogatott féléveket, mindenféle próbálgatásra, hiszen, ha lehet ingyen tanulni, miért tanulna az ember pénzért? Ilyenkor jön az, hogy akkor érdemes kimenni külföldre és világot látni, és nem csak világot látni, de nyelvet tanulni.
Fiatalabban jobban megy, és sokkal fogékonyabb és alkalmazkodóbb az ember. Ha valaki bővíti a látókörét, belefuthat olyan dolgokba, amit szívesen csinál, és elképzelhető, hogy megtalálja a számításait, hazajövetelét követően, pedig célorientáltan tud a választott pályára koncentrálni. Hogyan menjen ki az ember külföldre, ha nincs anyagi háttere? Egyrészt, vannak nyelvi képzésekre vonatkozó ösztöndíjjak Európába, másrészt, önkéntesként a világ szinte bármely pontjára el lehet jutni, egy év önkéntesség, nem csak a nyelvtudásnak tesz jót, de nagyon is fejleszti az emberben az empátiát, az értelmi és érzelmi intelligenciát, a stressz és monotonitástűrő képességet, vagyis összességében a személyfejlődésre gyakorol jó hatást. Ezt követően sokkal könnyebb választani hivatást.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

7 tipp, hogyan vészeljük át a munkanélküliséget

Habár a munkanélküliség nem túl könnyű eset, hiszen az anyagi terhek miatt könnyedén pszichésen is …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük