Kezdőlap » Kert » Hogyan kezdjünk neki a kert építésnek ?

Hogyan kezdjünk neki a kert építésnek ?

Mielőtt belefognánk a kertépítésbe terveket kell készítenünk, gondosan át kell tanulmányoznunk a már meglévő elemeket. Már a tervezés során össze kell hangolnunk az elképzeléseinket a lehetőségekkel, hogy később ne érjen minket csalódás. A legtöbb kerttulajdonos azonnal dús, buja növényzetet szeretne, anélkül hogy számolna a növények növekedési ütemével. Elültet néhány fát, és mivel az első évben egyes területek üresnek tűnnek, ültet még néhány fát és bokrot.

Egyszer csak ott áll a szinte áttekinthetetlenül elburjánzott növények között, amelyek még a fényt is elveszik a zöldségeskert elől, vagy nem talál helyet a komposztládának. Tehát tervezzünk előre és szakszerűen! A kert berendezése elsősorban az egyéni ízléstől függ. A legfontosabb kérdés tehát, hogy mi mindenre szeretnénk használni a kertet? Ezért készítsünk először egy kívánság listát, és írjunk fel mindent, amit elszeretnénk helyezni a kertben.

A kívánságokat össze kell hangolni a kert adottságaival: a fekvésével, a klímával, a talaj minőségével és nem utolsósorban a benapozással és az uralkodó széliránnyal. A terv birtokában hozzá állhatunk annak megvalósításához. Régi kerteknél lehet, hogy néhány növény és fal nem illik a tervbe. Vagy éppen a kert egyik sarkát szeretnénk átalakítani, és ezért ágakat kell levágni. Új kertnél valószínűleg el kell szállítani az építési törmeléket, hogy megvizsgálhassuk az alatta lévő termőföld vastagságát. Az első munkálatokhoz természetesen hozzátartozik a gyomtalanítás is. Ezután kezdődhet a tervek átültetése a kert alapterületére.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A növények hőmérséklet igénye.

A hőmérséklet elsősorban a fénnyel együtt hat. A dísznövények hőmérsékletigénye a fényviszonyok változásával együtt módosul. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük