Kezdőlap » Fogyókúra » Hogyan kezdjük neki a fogyókúrának? – Hasznos Tippek

Hogyan kezdjük neki a fogyókúrának? – Hasznos Tippek

Először is azzal kell kezdeni, hogy menjünk el háziorvosunkhoz egy alapos egészségügyi kivizsgálásra, hogy kiszűrhesse az esetleges lappangó betegségeket, és hogy megtudjuk, vele beszélni az esetleges teendőket. Mint például ha valakinél felmerül a cukorbetegség gyanúja, vagy egyéb betegségek esetében, mert ilyenkor már fogyókúrát kell alkalmazni, mint a megszokott.
Fontos, hogy a diétánkban a családtagjaink, és barátink is támogassanak, hiszen nehéz úgy elkezdeni egy egészséges fogyókúrát, ha a környezetünkben lévők nincsenek tekintettel a diétás szükségleteinkre.
A fogyókúra elkezdésénél mindenképpen fel kell mérni, hogy mennyi az a súlyfelesleg, amelyet le kellene adni, ugyanis sajnos következmények nélkül nem lehet sokat és gyorsan fogyni, mert az nagyon megterhelné szervezetünket. Nagyon fontos, hogy fokozatosan adjuk le a felesleges kilókat.
Elengedhetetlen egy egészséges fogyókúra elkezdésénél, hogy pár nappal előre készítsük el az elfogyasztani kívánt ételek összetételének listáját, és ez alapján menjünk bevásárolni. A listánkat úgy alakítsuk, hogy az, amelyeket meg szeretnénk venni alacsony zsír, szénhidrát, és cukor tartalmúak legyenek. Az összeírt listától lehetőleg ne térjünk el.
Ha a szervezetünk hozzászokott az étrendváltoztatáshoz, akkor lehet elkezdeni mozogni, ez körülbelül egy-más fél hét után lesz. Fontos, hogy ha szükséges, akkor fogadjunk fel személyi edzőt, vagy gyógytornászt, ugyanis akinek sok súlyfeleslege van azoknak nem szabad azonnal intenzív edzéssel kezdeni, mert az több kárt okozna, mint hasznot.
Ugyan ez vonatkozik a koplalásra is nem szabad koplalni, mert az is több kért okozhat, mint hasznot. Inkább próbáljunk meg napi minimum 3, de legalább 5 étkezést vinni mindennapjainkba. Ez egy fő szabály többször együnk, kevesebbet a megszokottnál.
Mindig az elhatározás kérdése a tartósság. A természetes fogyás körülbelül egy hónap után vehető észre lényegesen. Mindig a kitűzött cél a fontos az idő csak mellékes.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Kisebb kihágások a diétában: kiegyensúlyozottabb táplálkozás

Egy édes praliné, néhány szem ropogós chips: szinte mindenki megenged magának időnként néhány snacket, amit …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük