Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan kezdjük jól a napot?

Hogyan kezdjük jól a napot?

Sokunk egy megszokott napi rutinnal indítja a napját. Arc és fogmosás, kávé, reggeli hírek. Viszont ott a bibi! A koffein nem feltétlen fogja segíteni a napunkat, ha nem megfelelően fogyasztjuk. Ha rögtön ébredés után, és reggeli előtt kávézunk csak többet ártunk magunknak mint segítenénk abban, hogy gyorsan észhez térjünk! Éh gyomorra a koffein felborítja a belső háztartásunk, megnövekszik pulzusunk és vérnyomásunk, ezáltal csak még fáradtabbak leszünk, így ajánlatosabb, ha pozitív eredményt szeretnénk elérni, ha reggeli után fogyasztjuk.

Semmiképp se az legyen a reggeli első gondolatunk, hogy rohanunk ki a konyhába főzni egy meleg, frissen gőzölgő kávét, hanem, hogy igyunk egy nagy pohár vizet, ami felfrissíti szervezetünket, a könnyed működésre! Már ezzel sokkal többet segíthetünk magunknak, mint azzal, hogy döntjük magunkba a töménytelen mennyiségű koffeint! Sok olyan stressz fokozó dolgot teszünk még reggel, amiről nem is gondolnánk, hogy csak megnehezíti az épp indulás előtt álló napunkat! A kis kávénk mellé, szeretjük elolvasni a reggeli újságot, vagy a tévében megnézni a reggeli híreket, de ha ezeket a dolgokat legalább egy órával elhalasztjuk ébredésünk után, akkor még többet segítünk saját magunkon, hogy ne magas vérnyomással, rossz közérzettel, és még fáradtabban csináljuk végig a napunkat, mint ahogy elkezdtük!
Elég csak egy kicsit odafigyelnünk magunkra, elég csak az egyik napszakot arra fordítani, hogy egészségesebben éljünk mint azelőtt, mert ezek az apróságok is képesek hosszú távon megkönnyíteni a mindennapjainkat!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan vigyázzunk fiatalságunkra?

Amikor szóba kerül az öregedés egy baráti beszélgetésben mindig nevetés, csipkelődés vagy élcelődés a vége …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük