Kezdőlap » Karácsony » Hogyan készülünk a Karácsonyra?

Hogyan készülünk a Karácsonyra?

Lassacskán idén is eljön a Karácsony, talán az év egyik legjobban várt Ünnepe. Kicsit faramuci a helyzet, mert ilyenkor azok is piszkosul szeretik egymást, akik az év többi napján egy kanál vízben képesek a másikat megfojtani. A szeretet ünnepe, egyszer van egy évben, de rajtunk múlna , hogy az év mindennapja is egy Karácsonnyá változhatna mindenki számára.

Már hónapokkal a Karácsony előtt megkezdjük az előkészületeket, legalábbis azok, akik előrelátóak és még akkor kívánják az ajándékokat beszerezni, amikor olcsóbban lehet hozzájutni és nagy a választék. Karácsonykor jönnek a nagy leárazások, vagyis papíron, mert senki sem gondolhatja komolyan, hogy akkor legolcsóbb valami, amikor mindenki vásárol?

Ez kicsit olyan, mintha a virág anyák napján, vagy ballagáskor lenne a legolcsóbb. A közvetlen Karácsony előtti készülődés már az agyrém kategóriájába tartozik. Zsúfolt üzletek, boltok, ideges, kapkodó emberek, nem egy szeretetet kisugárzó Ünnep profilja.
A karácsonyi ajándékvásárlás az utóbbi időben még nagyobb szakadékot fedeztet fel az egyes emberek pénzügyi lehetőségeik között.
Vannak akik luxusutakat, drága autókat stb. vásárolnak szeretteiknek, más gyerekek örülnek, ha valami más is kerül az asztalra, ami a hétköznapokon szokott. Sajnos nagyon sokan teljesen elszegényedtek, viszont éppen ezen néprétegnél figyelhető meg, hogy nagyobb szeretetben várják a Karácsonyt ill. töltik el mint azok, akik tele vannak pénzzel.

Az igazi szeretetet nem lehet megvásárolni, nem lehet korrumpálni, nem lehet megvesztegetni. A Karácsonyfa vásárlásakor is jelentős különbségek vannak a vásárlói körben. Van aki csak egy ágat vásárol az illata végett, más pedig több tízezer Forintos fakölteményt vásárol. A Karácsonyra mindenki készül valamilyen módon, remélhetőleg sokunknak módja lesz átérezni azt az ihletett állapotot, amit a Karácsony jelent.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük