Kezdőlap » Karácsony » Hogyan készülnek a száraztészta karácsonyfadíszek?

Hogyan készülnek a száraztészta karácsonyfadíszek?

Óvodákban a mai napig nagyon népszerű játék a száraztészták ragasztgatása. Manapság szinte minden eredeti olasz tésztatípus kapható zacskós, száraz változatban is, és ha jobban meggondoljuk, ez változatosabb összeillesztési lehetőségeket ad, mint bármilyen legó vagy építőjáték.
Tegyünk félre minden otthon használt tésztából egy fél marékkal, díszkészítéskor jól jöhet. A legjobb típusok hozzá: vékonyabb és vastagabb csőtészták, penne, masni, szarvacska, kagyló. A betűtészták is jó szolgálatot tehetnek, bár vékonyságuk miatt kissé törékenyek. Ezen kívül már csak pillanatragasztó kell, akasztónak való szalag vagy cérna, és ha dekorálni is akarjuk, akkor festék.
A legnépszerűbb formák az angyalkák, mivel a masnitésztából nagyon kézenfekvően lesz az angyal szárnya. A glória is könnyen összehozható két-három szarvacskából, ugyanebből készülhet az angyal karja is.
Csillagok esetében jobban kell ügyelni a forma stabilitására, méreténél fogva ugyanis eleve törékenyebb lesz az elkészült munka. Jó ötlet ilyenkor eleve valamilyen módon három dimenziósra tervezni a díszt, ha ugyanis nem lapos, hanem oldalról is meg van támasztva, különösen az illesztésekre igaz ez (tehát egy-egy csatlakozási ponton nem kettő, hanem négy elem van összeragasztva), akkor a végeredmény is sokkal stabilabb lesz.
A legkönnyebb festékszóró spray-vel lefújni, ekkor nem kell pepecselni a festéssel, ecsettel viszont sokkal aprólékosabb mintát tudunk adni neki. .
A végső forma az akasztásra való szalag felragasztásával érhető el. Tárolásnál ügyeljünk, hogy semmi ne nehezedjen a darabokra, érdemes például vattával kitömködött cipős dobozokba csomagolni. Attól nem kell tartani, hogy megromlik, amíg szárazon marad.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük