Kezdőlap » Hobbi » Hogyan készülnek a konzerv-lámpások?

Hogyan készülnek a konzerv-lámpások?

Bármely háztartásban tucatjával gyűlhetnek fel a fémkonzervek, például a legtöbb (nem száraz) kutya- és macskaeledel is hasonló dobozokban van. A kreatív hobbis oldalakon rengeteg ötlet van, hogyan lehet ezeket felhasználni. Szerintem a legelegánsabb megoldás lampiont készíteni belőlük.

Ehhez elsősorban meg kell tisztítani a felül kinyitott dobozokat. Nézzük át a vágásoknál, és ha éles peremet találunk, akkor azt fogóval hajtsuk be, hogy biztonságos legyen. Áztassuk le a papírt a dobozokról, távolítsuk el a ragasztómaradványokat. Ha úgy tetszik, akkor színesre, vidámra festhetjük a dobozokat, ez nagyon jól mutat szilveszteri, születésnapi, esküvői dekorációként. Ügyeljünk rá, hogy akkor lesz igazán elegáns, ha az egyes dobozokat egyszínűre festjük.

Ezután tervezzük meg, milyen mintákat lyukasztunk a dobozokban. Ha kell, rajzoljuk fel a segédvonalakat. Tervezhetünk egyszerű mintákat, például csillagot, köröket, szívecskéket, de kicsit összetettebb dolgokat is, például stilizált várost, virágokat, és így tovább.

A mintákat úgy készítjük el, hogy a vonalak mentén egy szög és kalapács segítségével lyukakat ütünk a konzervek falára. Készítsünk egy-egy lyukat egymással szemben közvetlenül a felső perem alá is, ezekbe fűzzük majd az akasztókat. Az akasztó elkészítéséhez vágjunk le dobozonként egy darab 30 centiméteres drótot. A vastagságot úgy válasszuk meg, hogy kényelmesen hajlítható legyen kézzel, vagy legalább fogóval, de miután felakasztjuk a saját súlya ne deformálja az akasztót, az balesethez vezethet. A drót két végét fűzzük át az előkészített lyukakon, és dolgozzuk el úgy, hogy ne karcoljanak.
Ezután máris mehet bele egy teamécses, és felakaszthatjuk fára, kerítésre, ablakra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük