Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan készüljünk a szilveszter estére ha mi vagyunk a házigazdák?

Hogyan készüljünk a szilveszter estére ha mi vagyunk a házigazdák?

Ha úgy alakul a szilveszter, hogy mi leszünk a házigazdák sok teendő vár ránk.
Először tisztáznunk kell, hogy ki mit hozzon, ki mivel száll be, ha ezt nem igényeljük és egyedül mi vagyunk a vendéglátók, fel kell mérnünk a társaságban résztvevők igényeit, ki mit szeret, mit nem és ennek megfelelően illik gondoskodnunk a szervírozásról.
A legjobb megoldás a svédasztalos terítés, ahol elhelyezzük az ételeket, italokat és ki ki kedve szerint fogyaszthat.
Korosztály szerint az életkorokat figyelembe véve, kerüljön az asztalra rágcsálnivaló, szendvics, a hagyományos virslit és töltött káposztát úgy is éjfél után szolgáljuk fel, így annak a hűtőben a helye.
Ha vannak a társaságba gyerekek, akkor az alkoholt semmi esetre se hagyjuk számukra elérhető közelségben.
Saláták, sültek, sütemények szintén kerülhetnek az asztalra.
A helyiséget, ahol mulatunk és bulizunk díszítsük fel, teremtsünk ezzel jó alaphangulatot. A zenét válogassuk ki előre, vegyük figyelembe mindenki ízlését. ( mulatós vagy inkább diszkó zene stb. )
Házigazdaként mi fogadjuk a vendégeket, biztosítjuk a helyet a szilveszter estére, ezért felelősségteljesen viselkedjünk. A legcikibb az, amikor a házigazda a legrészegebb és nem tudja mi történik körülötte. Bár a szilveszter a buliról szól és ehhez társul az alkohol, próbáljuk mértékkel fogyasztani.
Szervezhetünk különböző programokat, pl. felnőtt társasjáték, kártyajáték stb. Éjfélkor tűzijátékot, amit megtekint a vendég sereg.
A lényeg, hogy törekedjünk arra, hogy mindenki jól érezze magát és egy olyan estét szervezzünk, amiről még sokáig beszél a társaság.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük