Kezdőlap » Karácsony » Hogyan készüljünk a Karácsonyra?

Hogyan készüljünk a Karácsonyra?

Minden családban – a személyes ünnepek után – a Karácsony a legnagyobb ünnep az évben. Erre a hagyományra egy egész iparág szakosodott, a kereskedők bevételeik nagy részét ezekben a hónapokban szedik be. Harsány, néha már tolakodó reklámkampányok hirdetik a meghitt családi ünnepre való készülődés fontosságát.

A két véglet. Harsány, tolakodó, illetve meghitt csendes. Ebben a kettősségben őrlődnek emberek milliói, mikor erejük felett vásárolnak a csábítóan díszes üzletekben és egyre, csak egyre biztatják őket, további vásárlásokra. Mire elérkezik a Karácsony, fáradt, kimerült embereket talál az otthon melegében.
Hogyan kerülhetjük el ezt a helyzetet?
Készítsünk listát a megajándékozni szánt emberekről. Ezt a listát már októberben összeírhatjuk, minden név mellett hagyva helyet annak, hogy mit kívánunk ajándékozni neki, vagy legalább a jellegét. Legyen a lista a kezünk ügyében, így ha úton útfélen akad valami ajándék, amit megveszünk, azonnal oda lehet írni. Ezzel a módszerrel nagyjából számíthatunk arra is, hogy az ajándékok összesen mennyibe fognak kerülni.
A családban megbeszélhetünk egy nagy családi ajándékot, ami értékesebb és az egész családnak örömet okoz. Ezzel elkerülhetjük a nyakkendők, undorító pulóverek és egyéb haszontalan kiadásokkal járó dolgok beszerzését. Ebben az esetben egészen apró, akár saját készítésű ajándékokkal is készüljünk a fa alá.
Ha kisgyerek/ek vannak a családban, segítsünk nekik az ajándékok elkészítésében, tanítsuk meg, az ajándékozásban levő öröm felfedezését. A gyerekek ajándékát körültekintően válasszuk meg. Soha nem az ajándék értéke, inkább a gyerek érdeklődési köre határozza meg, mit kap Karácsonyra. Néha meghökkenünk azon, hogy egy-egy apró dologgal mennyivel szívesebben játszik a gyerek, mint egy nagyon értékes és mindent tudó játékkal.
Anyukák, akár a gyerek/ek bevonásával egy hétvége alatt elkészíthetnek nagyon sok ajándékot, amit barátoknak, ismerősöknek lehet adni. A kézműves lekvár, néhány saját készítésű bon-bon jó szórakozás a készítőnek és nagyon jó ajándék annak is, aki kapja.
Ne hagyjuk magunkat frusztrálni a karácsonyi rohanásban. Készüljön mindenki úgy, hogy amikor megszólal a kisharang, boldogan és kiegyensúlyozottan nézze a csillagszóró káprázatos fényit.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük