Kezdőlap » Karácsony » Hogyan készüljünk a karácsonyra, ha kevés a pénzünk?

Hogyan készüljünk a karácsonyra, ha kevés a pénzünk?

Sok családban a megélhetés is komoly problémát jelent és az ünnepek közeledtével komolyan el kell gondolkodni azon, hogyan tudunk olcsón, mégis tartalmasan készülődni a Karácsonyra.
Az Advent időszaka, lakásunk ünnepi hangulatba öltöztetéséről is szól melyhez nem kell drága, előre elkészített díszeket megvásárolnunk, saját magunk is készíthetünk papírból, kartonból, az otthonunkban fellelhető anyagokból ( fonaldarabok, ceruzaforgács, alufólia, fűszerek stb. ) ízléses díszeket amelyeket gyerekeink bevonásával még hangulatosabbá tehetünk.
A maradék gyertyacsonkokat felolvaszthatjuk és újra önthetjük, a téli illatokkal (narancs, alma, fahéj stb. ) még melegebbé, varázslatosabbá tehetjük otthonunkat.
Saját magunk készíthetünk ajándékokat, ki ki pénztárcája szerint, a kreatív boltokban rengeteg ajándékötletet találhatunk, az apró dolgoktól kezdve egészen a komoly ajándékokig.
Az aukciós oldalakon nagyon sok minden indul alacsony licitről, ha időnk engedi szánjunk rá pár napot, mert kilehet fogni nagyon jó dolgokat olcsón.
Gyermekeink számára- ha nem tudjuk megvásárolni a játékokat- fordulhatunk segítségért intézményekhez ( pl. családsegítő központ ) , karácsony előtt sok segélyszervezet szokott ingyen osztani játékokat a rászorulóknak, ne érezzük magunkat kellemetlenül és bátran használjuk ki a lehetőségeket!
És ne feledjük, a Karácsony a szeretet ünnepe, nem attól lesz meghitt és békés, mert drága ajándékok sorakoznak a fa alatt, hanem mert mi magunk teremtünk olyan légkört ami meghitté és békéssé teszi az ünnepet. A veszekedést, vitát kerüljük, tegyük félre a sérelmeinket és éreztessük szeretetünket. Ez mindennél fontosabb.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük