Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan készüljünk Húsvétra a gyerekekkel együtt?

Hogyan készüljünk Húsvétra a gyerekekkel együtt?

A gyerekek nagyon élvezik a Húsvétot, nemcsak az ajándékok miatt, hanem rengeteg kézműves dolgot lehet készíteni. Ezek a dolgok, amellett, hogy szépek (legalábbis a szülőknek a legszebbek), fejlesztik a gyerekek kézügyességét és kreativitását. Ha ezeket a tárgyakat elhelyezzük a lakás különböző pontjain, az még az önbizalmukat is növeli. Nagyon mutatós és a Húsvét elengedhetetlen kelléke a barkaág. Vásárolhatjuk piacon, vagy virágárusnál, de ha van a közelben patak vagy folyó, akkor lesétálhatunk és az árok partján szedhetünk is. Ez még egy kellemes családi program is lehet. Ha megvannak az ágak nagyon szépen fel lehet díszíteni kifújt, festett tojásokkal. Hasznos tanács, hogy ha a barkaágakat enyhén sós vízbe állítjuk sokáig szépek maradnak.
Az ünnepek fénypontja és legfontosabb mozzanata, hogy a család együtt eszik az asztalnál. A legtöbb családban a hétköznapokban ez nem lehetséges, az eltérő időbeosztás miatt, ezért erre fektessünk nagy hangsúlyt ezeken a napokon. A közösen eltöltött idő, közös beszélgetések mindig jó emlékek lesznek, a gyerekek szép élményekkel gazdagodnak, és erősödik a családi kötelék. Terítsünk vidám színekkel, és aprócska figyelmességekkel tegyük változatossá az étkezést. Készítsünk névtáblát vagy hajtogassunk szép szalvétát, ezeket a gyerekek is imádják és boldogan bekapcsolódnak. Mindenki tányérjára tehetünk egy kis csokinyuszit és biztos jó hangulatban fog telni az étkezés.
Tanítsuk meg a fiatalabbaknak is, hogy nem csak a boltban vett festékkel lehet tojást festeni. Hagymahéjjal csodálatos színű tojásokat lehet készíteni. Gyűjtsünk szép leveleket, szorosan rögzítsük a tojáshoz, majd nejlon harisnyába tekerve tegyük a hagymahéj levébe és egyedi, gyönyörű tojásaink lesznek. Készüljünk fel, hogy ez időigényesebb, mint a tojásfestékkel való munka, így jó ha egy két nappal korábban elkezdjük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnep: Május 1

Sokan talán nem is tudják, miért is munkaszüneti nap, és miért is ünnepeljük május 1-ét. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük