Kezdőlap » Karácsony » Hogyan készüljünk gyerkőcökkel az ünnepekre?

Hogyan készüljünk gyerkőcökkel az ünnepekre?

Ahhoz, hogy a gyerekek is megfelelő hangulatban várják a mikulást és az év legszebb ünnepét, a karácsonyt fontos a megfelelő programok, időtöltések, kreatív tennivalók megszervezése.

A mikulás kapcsán írhatunk közösen levet a télapónak ha kisebb a gyerkőc, ha nagyobb, akkor ezt saját maga is megteheti. Felnőttként van egy lehetőségünk meglepetést szerezni: létezik egy internetes oldal, ahol a gyermek számára kérhetünk a mikulástól névre szóló levelet. Természetesen ez nem ingyenes szolgáltatás, így jobban járunk, ha magunkat tesszük ezt meg: vásároljunk vagy készítsünk télapós, rénszarvasos, stb. levélpapírt és borítékot, írjuk meg a levelet, majd csempésszük a postaládánkba. Az öröm garantáltan nem fog elmaradni!

A karácsonnyal kapcsolatban több dolog áll rendelkezésünkre a hangolódáshoz és számos általunk elvégzett feladatba is bevonhatjuk a kisebbeket és nagyobbakat.
Nagyon olcsó, de mutatós és az ovisoktól a kisiskolásokig bárki bevonható a sógyurma készítésébe. Ehhez számos receptet találunk a neten, vízen, són és liszten kívül ritkán van szükség másra. Ebből a tésztából aztán karácsonyfadísz, asztaldísz, akasztható figura vagy ajándék is készülhet, a megformázás után csak ki kell sütni őket. Ha készen vannak, használhatunk temperát a festéshez, hogy még élethűbb legyen az alkotás.
Egyszerű és pénztárca kímélő megoldás lehet még a hajtogatás is, amelyhez szintén találunk segítséget az interneten. Az elkészült műveket szinte bárhol használhatjuk és a gyerekeknek nagy sikerélmény, ha az általuk készített apróságok díszítik a lakást. Ehhez inkább szükséges kézügyesség, mint a sógyurmához, talán ez a legfontosabb különbség.
Az üvegfestés is jó móka lehet, bár ehhez már konkrétan kell kézügyesség, inkább nagyobbaknak ajánlott és nem a legolcsóbb szórakozás, viszont amit elkészítenek díszeket, azok örökre megmaradnak. Felhasználhatóak tükörre, ablakra, üvegre, kreatív boltokban számtalan mintát és színt vásárolhatunk.
Ha már az áraknál tartunk: nem tűnik olcsónak, de nagy felületre elég lehet egy flakon hó spray. Sablont az internetről is tudunk letölteni, ehhez ügyesség se sok kell és még a spray dobozába is szoktak lenni fújható papír mintákat. Plusz ovisokkal is nyugodtan fújkálhatunk, szinte kor független. Igen könnyen lejön minden fújható felületről egy kis meleg vízzel, nem okoz kárt és nem giccses.
Az elsőként megemlített levél témát természetesen a karácsony közeledtével is bevethetjük, így két legyet ütünk egy csapásra: a gyerkőc is készül az ünnepekre és mi is kapunk tippeket a megfelelő ajándékhoz.

Ha a konyhai műveletekbe szeretnénk bevonni az apróságokat, akkor 2 dolgot ki lehet emelni, amelyeket korosztálytól függetlenül alkalmazhatunk. Az egyik, a süteménysütésben – mézeskalács készítésben való részvétel. Úgy dekorálhatnak, ahogy csak szeretnének és még a kiszaggató formát is bátran odaadhatjuk nekik is. A másik dolog, ha veszünk például 3 csomag egész szegfűszeget és 3-4 narancsot, ezt a gyerkőcnek adjuk, ő pedig akármilyen formában beleszurkálhatja a fűszert a gyümölcsbe. Elrontani lehetetlen, csak sikerélmény lehet a vége és az illata is csodás.

Természetesen számtalan ötletet találhatunk még az interneten, amelyekbe a kicsik is bevonhatóak, néhány perc keresés után biztosan jobbnál-jobb programokat tudunk szervezni szinte fillérekért.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük