Kezdőlap » Karácsony » Hogyan készüljünk a gyerekek iskolai karácsonyi ajándékozására?

Hogyan készüljünk a gyerekek iskolai karácsonyi ajándékozására?

A gyerekek óvodai csoportjában, iskolai osztályában gyakran előfordul a karácsonyi ajándékozós délutánok tartása. Szerencsés esetben ez névhúzással van egybekötve, tehát nem kell az egész osztályra meglepetést válogatni, hiszen ez rendkívül költséges lenne, ha pedig mégis mindenki kapna valamit, akkor valószínűleg egy-egy kisebb csokoládéra kéne redukálni a meglepetést.
A névhúzás akkor már sokkal jobb. Ha barátok húzták egymást, akkor azért, mert könnyű meglepetést választani, ha épp rosszul kijövő gyerekekről van szó, akkor ez egy jó alkalom arra, hogy a szülők megpróbálják kibékíteni őket.
A karácsonyi ajándékozások egyik központi kérdése a mit és mennyiért. Nagyon fontos, hogy tartsuk be az osztályfőnök vagy a szülői közösség által megszabott keretösszeget: semmiképp ne lépjük túl, és ha mód van rá, akkor lefelé se nagyon térjünk el. Spórolni persze bármikor lehet kézzel készült, egyedi meglepetések készítésével, de azért túlzásba vinni sem szabad a dolgot.
Ha lehetséges, tekintsünk el a kommersz plüssfigura – vicces bögre – csokifigura háromszögtől. Bízzunk meg a gyerekekben, abban, hogy jól ismerik egymást és vannak ötleteik arról, minek örülne az osztálytársuk. Megfelelő keretek közt rájuk lehet bízni a döntést. Semmiképp ne próbáljunk túltenni a többi szülőn, ez az alkalom a gyerekekről szól, nem a felnőttekről.
Gondolkodjunk úgy, mint akkor, ha családtagnak, barátnak választunk ajándékot. Általában bőven adnak időt karácsonyig, egy-két délutánt szánjunk rá a gyerekekkel, hogy elgondolkodjanak rajta, minek örülne a barátjuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk Adventi naptárt?

A boltokban rengeteg Adventi naptár van, de ezekben általában nagyon rossz csokik vannak, vagy jók, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük