Kezdőlap » Álláskeresés » Hogyan készüljünk fel egy állásinterjúra?

Hogyan készüljünk fel egy állásinterjúra?

Mikor az ember állásinterjúra megy, jó, ha tisztában van vele, hogy miben illik menni és mit illik tudni, hogy elnyerje a munkáltató figyelmét. Vannak kérdések és válaszok, amiknél nem vagyunk biztosak,hogy ez most helyes vagy helytelen volna.
Mikor jelentkezünk egy állásra és nagy szerencsénkre a munkáltató HR-ese kiválaszt bennünket, az még nem minden még csak akkor jön a neheze. Elsőként nézzünk utána a cég történetének és, hogy mivel is foglalkoznak ott pontosan, talán még kérdezősködhetünk az ismerőseink körében is, hátha valaki van tapasztalata és tudna nekünk segíteni, hogy mégis mire kell készülnünk.

Aztán az öltözködés pozíciófüggő, de ez még nem azt jelenti, hogy megjelenhetünk valami slampos felszerelésben, természetesen. Szóval, ha egy elég előkelő állásinterjúra készülünk, érdemes elegánsan megjelenni, fő az első benyomás. Férfiaknál ez öltöny, nadrág, ing és nyakkendő a színe pedig sötét árnyalatú legyen mindenképpen (nem bálba megyünk). Hölgyeknél, szintén sötét kosztüm, lehet szoknya és nadrág is, és egy elegáns lábbeli.
Viszont, ha úgy gondoljuk az állás nem olyan nagyon kiemelkedő, mint például betanított munkás, vagy áruházakba egyszerű beosztott vagy ezekhez hasonló munka, akkor elég, ha farmert és egy fehér inget veszünk, mondjuk egy sállal vagy nyaklánccal ékesítjük, hogy azért mégis látszódjon ápoltságunk. Az állásinterjú alkalmával kérdéseket tehetnek fel, amik állásonként különbözőek. A leggyakrabban, miután elmesélték miről is lenne, szó megkérnek, hogy mesélj magadról bővebben, itt érdemes a szakmai oldalunkról mesélni bővebben. Aztán általában megkérdezik, miért szeretne itt dolgozni, ez egy elég egyszerű kérdés még is, nehéz rá válaszolni, de talán a legjobb, ha azt mondjuk, mert pozitívan befolyásolná a szakmai fejlődésünket.

Az interjú végén neked is lehetőséged van kérdezni, semmiképpen ne válaszoljuk azt, hogy nincs kérdésünk,mert akkor teljes a kudarc, főleg akkor ne, ha nagyon is érdekel az állás. A bérről és a hiányzásokról ne kérdezősködjünk, nem tenne pozitív benyomást. Viszont megkérdezhetjük, hogy milyen képességek birtokában legyen a megfelelő jelölt, például. Ebből sokat megtudhatunk, és felmérhetjük saját magunkat, hogy mit kellene még fejlesztenünk. Nos, nagyon nem egyszerű állást találni, főleg nem egy jó állást, de, ha folyamatosan képezzük magunkat és napra készek vagyunk a kiszemelt pozícióval kapcsolatban, akkor fel a fejjel!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

7 tipp, hogyan vészeljük át a munkanélküliséget

Habár a munkanélküliség nem túl könnyű eset, hiszen az anyagi terhek miatt könnyedén pszichésen is …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük