Kezdőlap » Álláskeresés » Hogyan készüljünk fel egy állás interjúra?

Hogyan készüljünk fel egy állás interjúra?

Sokakban benne van az az izgatottság, amikor megcsörren a telefon és behívják egy adott helyről állás interjúra.
Elsőre nagyon boldog az ember hogy talán van esély hosszabb rövidebb idő alatt munkát találni, ami az interjúval egy kis biztatást kölcsönöz, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból.
Mikor egy önéletrajzot beadunk első dolgunk, hogy informálódunk a megpályázott pozícióról. Arról hogy milyen a vezető, milyenek az alkalmazottak és milyen feladatkörben kell mozogni, jártasnak lenni.
Az állásinterjú napján igyekezzünk az alkalomhoz illő megjelenéshez. Ez már az első pillanatban benyomást kelthet a vezető személyben.
A második lépés a pontos megjelenés. Inkább legyünk pár perccel hamarabb a meghallgatáson mint hogy elkéssünk. Mikor belépünk, mosolyogjunk és természetesen ne rágózzunk. Legyünk kedvesek, udvariasak, illedelmesek.
Kézfogáskor legyünk határozottak, mert ha gyenge a kézfogásunk akkor a magunk jelleme is gyenge és ezt megfogja érezni a vezető is. Amikor már az interjún vagyunk akkor hasznos dolog a telefont kikapcsolni, mert biztosan az interjú alatt csörrenne meg és az kellemetlen helyzetbe hozná önt. Viselkedjen természetesen és hangolódjon rá az adott témára, a kérdésekre.
Minden esetben csakis saját magát adja, ne próbálja fényezni magát, más személyiséget megformálni.
Az interjú alatt bátran kérdezzen vissza, hogy ne egy kérdezz-felelek párbeszéd legyen, hanem két ember közötti természetes főnök beosztott kommunikáció.
Majd az interjú végén legyen udvarias és köszönje meg a lehetőséget, azt hogy meghallgatták. Majd távozás előtt kérdezze meg, hogy mikor várhatja a válaszukat.
Sok sikert!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

7 tipp, hogyan vészeljük át a munkanélküliséget

Habár a munkanélküliség nem túl könnyű eset, hiszen az anyagi terhek miatt könnyedén pszichésen is …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük