Kezdőlap » Karrier » Hogyan készüljünk fel az érettségi vizsgákra?

Hogyan készüljünk fel az érettségi vizsgákra?

Az érettségi vizsgák mindannyiunk életében rendkívül fontos szerepet töltenek be. Az utolsó középiskolai évünk rendszerint másról sem szól, mint a vizsgára való felkészülésről, emiatt – főleg az utolsó hetekben – folyamatos stressznek vagyunk kitéve, rossz a közérzetünk, gyakran szorongunk. Szeretnék bemutatni néhány ötletet, amik segítségével az érettségi vizsgákra való felkészülés lényegesen könnyebbé válhat.
A legfontosabb dolog kétségtelenül az, hogy ne az utolsó napokra tartogassuk a felkészüklést, hiszen úgy semmi esély nem lesz arra, hogy részletesen megtanuljunk minden tételt és anyagot. Osszuk fel a rendelkezésre álló idő, de ügyeljünk arra, hogy megfelelő mennyiségű szabadidővel is rendelkezzünk. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy amint hazaérnek az iskolából, rögtön belevetik magukat a tanulásba egészen lefekvésig. Az agyunk nem képes arra, hogy órákon keresztül folyamatosan új információkat fogadjon be, ezért ezzel a módszerrel csak abba a hitbe ringatjuk magunkat, hogy egész nap tanultunk, holott egy bizonyos idő eltelt után a kimerültség miatt már nem szereztünk új információkat.
Szintén elengedhetetlen, hogy tartsunk rendszert. Osszuk szét a megtanulandó tételeket, és lehetőleg egy nap csak egy bizonyos tantárgy anyagának megtanulásával foglalkozzunk, különben összefolynak az információk. Ha mindenképpen több tantárggyal is szeretnénk foglalkozni egy nap, ügyeljünk arra, hogy ne keverjük a humán és a reál tantárgyakat.
Olvassunk hangosan, ez nagyban megkönnyíti az információk megtanulását. A megtanult tételeket mondjuk fel valaki másnak, de ha esetleg nincs a közelünkben senki, az sem okoz problémát. Keressünk egy hangrögzítésre alkalmas eszközt (számítógéphez csatlakoztatható mikrofon, de akár egy mobiltelefon is megteszi), és mondjuk fel erre a megtanult anyagot. Mikor visszahallgatjuk, hallani fogjuk, hol hibáztunk, a tétel mely részeiről nem beszéltünk, hol akadtunk el.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tanuljunk könnyen idegen nyelvet?

Idegen nyelvtudásra a legkülönfélébb okok miatt lehet szüksége az embereknek. Van, aki csak hobbiból tanul …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük