Kezdőlap » Karácsony » Hogyan készüljünk előre a karácsonyra a konyhában?

Hogyan készüljünk előre a karácsonyra a konyhában?

Érdemes a karácsonyra már a konyhában is jó előre felkészülni. Ezzel is kiszűrhetünk az életünkből rengeteg stressz tényezőt. Így nem az utolsó pillanatban kell azon gondolkozni, hogy mit is készítsünk, és nem sütés-főzés közben ér minket a felismerés, hogy nincs hozzá valamelyik alkotóelem.
Találjuk ki már most, hogy mit szeretnénk sütni-főzni az ünnepekre. Nem érdemes újdonságokkal készülni. Inkább a jól bevált recept mellett döntsünk. Így nem okoz majd pánik helyzetet ha nem, vagy nem úgy sikerül az ételünk, mint azt elképzeltük. Ráadásul biztosak lehetünk benne, hogy a család is szeretni fogja.
Ha kitaláltuk a menüt, akkor írjuk össze a hozzávalókat. Vásároljuk be már most jó előre a tartós hozzávalókat. Ezzel rengeteget segítünk magunkon. Egyrészt nem egyszerre kell hazacipelni. Nem egyszerre kell a költségeket sem megfizetni, hanem több részletben tudunk vásárolni. Ha menet közben még eszünkbe jut valami, van még időnk azt is megvásárolni. Érdemes a listát szem előtt tartani, és ami megvan, azt mindig húzzuk ki. Mire eljön a karácsonyi készülődés ideje, biztosan mindenünk meg lesz a listáról.
Megvehetjük előre a liszteket, a sütőport, élesztőt.

A befőtteket, fagyasztott gyümölcsöket is előre tudjuk vásárolni. A fűszereket is be tudjuk előre szerezni. A sütikhez szükséges aromákat, díszítő eszközöket, vaníliát, fahéjat, stb… is előre be tudjuk szerezni. Ha van fagyasztónk, akár a sültekhez szükséges húst is beszerezhetjük, és lefagyaszthatjuk, így azt is csak elő kell kapni a hűtőből.
A karácsonyi italokkal is elő készülhetünk.

A tojáslikőrt és csokilikőrt már most elkészíthetjük. Ezeknek általában alapból is szükséges pár hetes időszak mire elkészülnek, és az alkohol miatt hűtőben eltartható. Így karácsonykor már ezt is csak a hűtőből kell kivenni. De tulajdonképpen az egyéb alkoholos és üdítő italokat is beszerezhetjük szép sorjában már most. A kamrában eláll. Persze ha bízunk magunkban, hogy karácsonyig nem fogyasztjuk el őket!
Ha előre gondoskodunk ezekről, akkor garantáltan időt, energiát és pénzt spórolunk meg. És az ünnepi készülődés valóban ünnepi hangulatban telhet, még akkor is, ha azt nem tudjuk kiküszöbölni, hogy egész nap a konyhában álljunk!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük