Kezdőlap » Zene » Hogyan készüljünk egy minimal bulira

Hogyan készüljünk egy minimal bulira

Mindenki szeret partizni, csajozni, flesselni, de a kicsit érdeklődőbb egyének biztos nem állnak meg az úgy nevezett partizenék partizenék hatásos, ám annál kevésbé időt álló esztétikumának élvezésénél. Ugye a partikultúra fegyvere eleinte az újszerű hangzása és az energikussága volt.
Viszont a klubberek, raverek buliról bulira a sivárnak érzett, kommersz valóság bójái között evickéltek. Ezáltal a kevésbé sebességfüggő arcoknak szükségük volt egy bulin kívüli szkafander, a home listening megszületésére, ami a hétvégére kialakuló fájdalmas zenei éhségét csillapította. Lassabb tempó, nyugodtabb hangnem, de azonos töltetű frissesség és innovativitás a nappali fényben is tartós alakban csomagolva.

Teljesen újat szinte lehetetlen kitalálni, mivel minden gyökerezik valamiben, ezért a gondolkodók az aktuális műfajok hibrid keresztezéseivel alkottak újat. Azért innen közelítik meg a témakört, mert a vélemények szerint az elektronikához hasonlóan a minimal zene is a buli falain kívül szilárdult meg. Mind az eddigiekből kiderülhetett, úgy érezhetjük, hogy első látásra is pofon egyszerű megállapítani valamiről, hogy a tárgyalt minimal halmaz eleme lesz-e vagy sem.

Be kell vallani, eleinte nem árt azért szorgosan tanulmányozni a netes szakirodalmat és rengeteg zenét meghallgatni, nehogy egy primitív zenét minimalistának aposztrofáljuk. Az hihetjük esztétikai érzékekre is jótékony hatással lesz, ha az úgy nevezett intelligens zenei műfajok tanulmányozására adják a fejüket. Ahol a minimal ott a kultúra és az intelligencia.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készül a bakelit lemez?

A bakelit pontosabban a vinyl -lemezek rajongóinak száma egyre növekszik a zenerajongók, gyűjtők és Dj-k …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük