Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan készüljünk az ünnepre?

Hogyan készüljünk az ünnepre?

Lehet az születésnap, névnap, húsvét, karácsony mind-mind nagyon fontos számunkra. Folyamatosan kell készülni, új ételeket főzni, recepteket keresgélni. A különbség, hogy személyes vagy általános az ünnep, amire készülünk. Van, amire az egész világ figyel, várja. Csillogást, fényt hoz életünkben és egy újkort, feledve a múltat.

Gyerekkorban a születésnap nagy izgalommal telik. Bővelkednek az ajándékok, számtalan jó kívánság és torta kerül az asztal közepére tele gyertyával. Felnőttkorban már csak legyint az ember a gyertyára. Úgy érzi semmi szükség emlékeztetni az évek múlására. Pedig szükség van a kisebb ünnepekre is. Odafigyelni másokra, szeretetet adni, kedvességet, ami nélkül magányossá válna az ember. Ezt csak akkor veszi észre, ha valóban egyedül emlékezik a jeles napra és nincs senki az oldalán, akivel megoszthatja a torta egy szeletét. Boldog pillanatok helyett könnyek jelennek meg csillogó szemeiben.

Mindig új a láng csak szépül a szív dobbanásával. Élvezd és éld, az életed s ne feledd, mindig a legfontosabb szerepet tölti be napjaidban a szeretet. Remény-csalódás, árnyék-fény mind te vagy, hát engedd, hogy meg ajándékozzanak. De ott van egymás után két nagy ünnep. Karácsony majd az örökké várt Szilveszter. Kis városokban bált rendeznek, ahol összejön a tömeg és együtt köszöntik az újévet. Nagy városokban sokkal nagyobb a felhajtás. Emberek tömegével vonulnak az utcákra, nézik a tűzijátékot, énekelnek, táncolnak. Az idegenek ilyenkor barátokká válnak. Enyhül a harag, megszűnik a félelem, mert átveszi helyét a szabadság a szeretet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készülnek az amerikaiak a karácsonyra?

A karácsony ünnepének a világ minden pontján élő ember számára ugyanaz az üzenete, mindenki a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük