Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan készüljünk az óév búcsúztatására kedvenceinkkel?

Hogyan készüljünk az óév búcsúztatására kedvenceinkkel?

Az óév búcsútatásakor eldurranó petárdák, lövésszerű robajok a rossz szellemek elűzésére szolgáltak őseink hiedelemvilágában. Bár a petárdázás tiltott dolog, évről-évre folyamatosan szedi áldozatait a négylábúak közül.
Persze nem kell ehhez a tiltott pirotechnikai eszköz, a tűzijáték rakétáinak süvítése és robbanása is éppen olyan ijesztő!

Akikben felmerül a kérdés, hogy miért ez a nagy felhajtás, ugyan már, megint az elborult agyú állattartók kellemetlenkednek, azoknak javasolhatjuk, hogy feküdjenek ki a vasúti sínekre. Ne keresztben, hanem hosszában, s várják meg, míg egy railjet elrobog felettük. Majd, hogy teljes legyen a hatás, feküdjenek ott órákig, miközben percenként robognak el felettük szerelvények, s rezzenéstelenül tűrjük a szomszédos pályatesteken tovagördülő vonatok jelenlétét is.
Garantáltan nem lesz semmi bajuk, ha szép nyugodtan fekszenek. Csak feküdjenek és ne akarjanak felállni.
Nos, a kutyáknál, macskáknál ugyanez a helyzet a tűzijátékkal kapcsolatban.
Felelős állattartóként mindenképp a megelőzésre kell fektetni a hangsúlyt. Aznap reggel adjunk valami könnyen emészthető ételt a kedvenceknek, s már kora délután, mire megemésztették a táplálékot, kezdjük meg a szedálást. Erre nem alkalmas az embereknek szánt nyugtatók, érdemes már 1 hónappal korábban felkeresni egy állatpatikát vagy a kezelő állatorvost, ahol segítenek megtalálni a legjobb nyugtatót.

Gyenge szedálással érdemes kezdeni, az adagot a későbbiekben lehet ismételni, növelni. Fontos, hogy ne tele gyomorral vegye be az állat a gyógyszert, mert hányhat tőle, s kábult állapotában a hányadék visszafolyhat a légutakra ami fulladáshoz vezethet!
Mindenképp zárjuk el biztonságos helyre a szabadon tartott állatokat is, mert egy-egy félresikerült rakétakilövés súlyos balesetet is okozhat! Mindenképp figyeljünk,nézzünk rá többször is az állatokra, mert nem egyformán reagálnak a szedálásra!
Ha a fentieket betartjuk, akkor jó esélyünk van rá, hogy az új évet nem kell eltűnt kedvencünk keresésével vagy sérüléseinek kezelésével kezdenünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

1 hozzászólás

  1. PONTOSAN elborult agyú állattartók kellemetlenkednek MEGINT .A PETÁRDÁZÁST SZERINTEM SZILVESZTERKOR JOGA VAN AZ EMBEREKNEK CSINÁLNI CSAK EBBEN AZ ORSZÁGBAN TILTOTT máshol nincs betiltva csak itt szóval nevetséges mig máshol durogtathatják itt meg nem! Volt értelme a barom törvényhozoknak betiltani köszönjük meg a barom petárda stop munkacsoportnak is ahelyett hogy egy veszélyes csoportot a dörzsfejes durranot kivonták volna forgalomból .És bevezették volna a kanócost pont egy egész termék családot vontak ki a forgalomból a hülyék ,ennek eredménye az let hogy még mindig a dörzsfejes veszélyes durranok vanak forgalomban ,2005 ben hiába mondta az értelmes fideszes politikus hogy semit nem érne a tiltás .Erre a drágalátos civil szervezetek hogy márpedig ők teljes tiltást akarnak! Én meg azt hogy foglyák be a nagy pofájukat hajnalban marakodó dögökre mindenki szeret kelni az év bármely naplyán? Kutyaszarban szeretnek a lakótelepen a lakók mászkálni,több nagytestü kutyát tartani panelakásban az sem állatkinzás ? De legnagyobb primitiv a Lampert Monika mégegy ilyen ostoba primitiv némbert akinek anny agya sincs mint pár marék mojlepke betiltani a petárdát sengeni csatlakozás elött 1 ével gratulálok ez aztán okos észjárás megszünt minden határ a sengenel mitt hitt ez az ostoba némber? + rengeteg pyrotechnikus szivott miatta ,És olyan fekete piacot hozott az egész hogy csak na ! Üdv egy Szakmabéli Pyrotechnikus

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük