Kezdőlap » Iskolakezdés » Hogyan készüljünk az iskolakezdésre?

Hogyan készüljünk az iskolakezdésre?

Augusztus közepén minden gyerek és felnőtt az iskolakezdéssel foglalkozik. Gyermekeink előveszik a táskát a megmaradt és használható eszközöket. Sok mindent pótolni kell, mert egy osztállyal feljebb kerültek és megnőtt a használandó dolgok száma. Ide tartozik a füzetcsomag, könyvek és a szakhoz tartozó kellékek. Megint ki lehet nyitni a pénztárcát, megvásárolni a szükséges szereket, sőt a kinőtt ruhákat, cipőket is pótolni kell. Vannak olyan családok, akik önkormányzati segélyben részesülnek, hogy gyermekük megkapja a megfelelő ellátást.

Azonban vannak olyanok, akik önerőből oldják, meg ami nehéz feladat. Főleg akkor, ha nem egy, hanem több gyerekről van szó. Ilyenkor jól jön a családi, baráti segítség. Kölcsön adják a megmaradt könyveket, netán ruhákat, ha megfelelő a méret. Nagy megkönnyebbülés minden szülő számára. Hisz rengeteg pénzbe kerül akkor is, mert már a könyvek magukban drága kiadásnak minősül. Viszont ez még csak a kezdet. Ahogy elkezdődik, az iskola felmerülnek a problémák. Elmaradt ez is az is, amit még mindig pótolni kell és pénzbe kerül. Sokszor felesleges kiadásokba verjük magunkat, mert a tanár elképzelése szerint járunk el és nem akarjuk, hogy gyermekünk ne kapja meg mindazt, amit mások. Sok szülő meg tudja tenni, hogy márkás dolgokat vásárol kedvencének. Azzal engedi iskolába.

Akkor döbben rá mekkora hibát vétett, amikor az osztálytársak közül valaki irigylésből tönkre teszi vagy elcseni az értékes holmit. Mehet az osztályfőnökhöz és már kezdéskor elindult a lavina. Nem az számít, ki milyen ruhát visel, hanem a felkészültség és tudás. Ezért érdemes már a nyár vége felé elkezdeni az ismétlések sorozatát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogy telik a nyár vége a diákoknak?

Diákok, kisdiákok százezrei kezdik meg minden év szeptemberében a tanulmányaikat. Túlnyomó többségük szomorúan veszi tudomásul, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük