Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan készüljünk az első kisbabára?

Hogyan készüljünk az első kisbabára?

Az első baba érkezése előtt általában rengeteg dolgot kell beszerezni, de még ennél is több reklám, cikk, kért és kéretlen vélemény éri a gyerekváró párt arról, hogy mi az, ami még mindig hiányzik a háztartásból.
Ha nem akarjuk túlköltekezni magunkat, akkor érdemes mindig a feltétlenül szükségestől az kevésbé fontosak felé haladni.
Egy újszülöttnek, akárcsak bármely embernek a legnagyobb szüksége a következőkre van: étel/ital (ez anyatejes táplálással általában könnyen vehető akadály), ruha, ami melegen tartja és fekvőhely.
Az első helyen általában a ruházat szokott állni, de ebből sem érdemes túlvásárolni magunkat, a kisbabák, kisgyerekek szinte percek alatt növik ki az épp megvásárolt cuki darabokat. A ruházat részeként feltétlenül szükséges viszont a pelenkák beszerzése: eldobható vagy mosható verzióban. A kiságy néhány családnál csak opció: a baba gyakran együtt alszik a szülőkkel a nagy ágyban.
Szintén fontosak a kicsikre kitalált tisztálkodószerek, de ha nem akarunk drágát vásárolni, akkor nagyon jól működnek a gyógyszertári készítmények és a drogériák saját márkás termékei is.
Gyerekbútorból nem kötelező túlvásárolni magunkat: a ruháknak a méregdrága babaszekrény helyett nagyon jó a normál komód vagy polc is, pelenkázószekrény helyett pedig használhatunk műanyag pelenkázófeltétet.
Fontos tétel viszont a babakocsi, ami szükséges a sétához, levegőzéshez. Az anyuka érdekében ezt sem lehet mindig hordozóval megoldani, és hosszú távon a babának is jó: több helye van ficeregni, nézelődni, forogni.
Játékot a szülőknek valószínűleg egyáltalán nem kell vásárolni, rengeteg fog érkezni ajándékba, és a baba valószínűleg amúgy is valami más tárgyat néz ki nagy kedvencének.
Persze ezeken kívül sok minden van, amit az adott helyzet megkívánhat, például cumisüvegek, mérleg, de a minimál felszerelés nagyjából ezekből a tételekből áll össze.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük